Typer jordsmonn for dyrking av frukttrær

July 15

Enten du planlegger en frukthage eller bare starte noen få planter til eget bruk, det er mye å vurdere når planting frukttrær. Jord er en av mange hensyn, men det er en av de viktigste. Frukttrær plantet i dårlig jordsmonn sjelden nå sitt fulle potensial. Velge en god plassering med riktig type jord kan gi deg produktiv trær i år.

Fruktbarhet

Over gjødsling frukttrær er en vanlig feil. De fleste frukttrær vokser best i moderat fruktbare sandholdig leirjord jord. Overdreven bruk av gjødsel fører til store, grønne trær som produserer noen og mindre frukt. Kommersielle gjødsel skal brukes sparsomt, og bare hvis trærne viser tegn til næringsstoffer mangel. I slike tilfeller bestemmer en jord test hvilke næringsstoffer er mangler.

Drenering

Drenering er viktigere for frukttrær enn fruktbarhet. Godt drenert jord er viktig for sunn trær. Stående vann suffocates røttene, stunting deres vekst og potensielt forårsaker døden til trærne. Før plante trær, finne et sted hvor vannansamlinger aldri utvikle selv etter en hard regn.

pH

De fleste frukttrær vokser best i nøytral til litt sur jord, med en ideell pH varierer mellom ca 6.0 og 7.0. Sitrustrær er et unntak. De vokser godt med en pH opp 8.0. En jord test bestemmer jord pH, som vil hjelper du avgjøre om du trenger å endre den. Lime er den vanligste måten å heve pH. Lavere pH ved å innlemme svovel i jord.

Andre hensyn

Frukttrær trenger sollys for å bære frukt, så velg et sted med god soleksponering. Unngå plante frukt trær i en lav flekk, både for drenering grunner og fordi frukt knopper bedre overleve på varmere, høyere bakken. Unngå flekker utsatt for en sterk, rådende vind.