Typer hortensia planter

April 2

Typer hortensia planter

23 hortensia arter som vokser over hele verden, er det fem typer vanligvis dyrket hortensia i Nord-Amerika i USDA hardførhet soner 3 til 9. De er alle staude blomstrende busker med stor ball-lignende klynger av små blomster som spenner fra hvit til blå eller rosa. Disse plantene vokser ganske stor og trenger mye vann for å trives. Ditt valg av hortensia avhenger av plassering og størrelse på hagen din som samt hvilken sone du bor i.

Bigleaf hortensia

Bigleaf hortensia, eller hortensia macrophylla, er den vanligste hortensia for hager og parker. Store klyngen av blå eller rosa blomster blomstrer i sommermånedene på tre av fjorårets vekst. PH i jordsmonnet bestemmer fargen på blomsten; den surere jord, blåere blomstrer blir. Det kan vokse opp til 8 fot høy, og har store, lyse-grønne blader våren og sommeren. Disse plantene nyte godt drenert jord, med delvis sol og skygge. Bigleaf hortensia vokser i soner 6 til 9. Den wilts i et sted som blir fullt sollys for mesteparten av dagen. Hortensia er stor drikker; vann dem minst en gang i uken i sommerhalvåret.

Klatring hortensia

Klatring hortensia eller hortensia anomala, er en klamrer seg vinranke som kan skalere bygninger opptil 80 fot høy. Denne hortensia har gigantiske, hvit, flat klynger av blomster og runde 2 til 4 tommers bladene som gule høsten. Eldre eksemplarer har kanel-farget, peeling bark. Denne hortensia nyter godt drenert, fuktig jord. Vintreet kan være ganske tung og behov sterk støtte når klatring. Dette anlegget må delvis sol og skygge. Den vokser i sonene 4 til 7.

Glatt hortensia

Glatt hortensia, eller hortensia arborascens, er en raskt voksende plante som kan bli opp til 10 fot, spesielt i naturen. Bladene er store, runde, grov og kan være middels til mørk grønn i fargen. Blomster, produsert på ny vekst, er runde klynger av hvite blomster som kan nå størrelser av 12 inches i diameter. Denne hortensia er hardføre i sonene 4 til 7. Glatt hortensia vokser i delvis eller full skygge. Hvis plantet i solen, må det være vannet minst en gang i uken for å unngå wilting og glohet.

Panicle hortensia

Panicle hortensia eller hortensia paniculata, er høyeste vokser hortensia familien, nå 25 fot. Dette gjør dem nyttige å beskjære til tre figurer. Deres klynger av blomster begynner hvit, deretter kan modne i lys eller mørk rosa. Disse klyngene kan være mellom 6 og 18 inches i diameter. Denne hortensia er også den mest kaldt hardføre av alle arter; Det kan trives i soner 3 til 8. Bladene er lange, smale og hårete. Panicle trives i fullt sollys, men også kan vokse i delvis skygge. Vann det en gang i uken og place3 det i godt drenering jord.

Ti arter hortensia

Ti arter hortensia, eller hortensia quercifolia, er en tett bush som vokser 8 fot høy. Det får sitt navn fra form av bladene, ligner på rød eik treet i form. Grønne blader slå nyanser av oransje og røde høsten. Blomster er hvite eller rosa og blir lilla når de modne. Klyngen av blomster kan nå 12 inches bredt. Denne hortensia er ikke kaldt-hardføre og skal ikke være plantet i områder som når temperaturer lavere enn-10 grader Fahrenheit. Den vokser i soner 5 til 9. Barken på denne hortensia er en mørk kanel farge. Den foretrekker full sol, delvis skygge og godt drenert jord.