Typer Grafts for frukttrær

June 27

Pode er den viktigste måten å vokse spesielle varianter av frukt. I hans publikasjonen "Pode og spirende frukttrær" Leonard B. Hertz sa det best: "frø fra en Haralson apple vil produsere epletreet, men det vil ikke produsere en Haralson epletreet... Med andre ord, kan ikke frukttrær være reprodusert 'true' å opprinnelige sorten fra frø. De kan kun gjengis av pode." Pode er innsetting av en del av treet i kroppen til en annen. Det er mer enn én metode for pode, hvorav hver kan produsere søt, saftig frukt.

Leppe graftet

Denne typen pode fungerer bra for frukttrær som er etablert. Epletrær og pære trær ville være førsteklasses kandidater. Når du gjør en leppe pode, kan du klippe aksjen eller stammen av frukt treet ca 4 til 6 fot fra bakken. Det er best å gjøre dette der aksjen har ikke knuter. Neste trinn er å kløft eller dele aksjen med meiselformet pode, men på en måte som barken er kuttet rent.

Etter wedging kløften åpen med en skrutrekker, setter du inn to grener som har minst tre knopper og opptil 2 inches i diameter. Huske å kutte slutten av grenen i vinkel er viktig, snarere som trimming av stilkene av snittblomster før du setter dem i en vase. Plasseringen i kilen er også viktig. Det er lurt å ha grenene plasseres så nær innsiden av lager bark som mulig å aktivere skal lykkes.

Beskytte graftet og kilen er et must. Ved dekker toppen av kløften samt sidene, er graftet ikke lenger en vei for sykdom og insekter å infiltrere.

Endret leppe pode

Denne pode kan fungere bra med mindre trær. Aksjen er kuttet på samme måte, men i dette tilfellet grenen som settes er nesten samme diameter som lager selv. Etter setter inn grenen i kløften litt forskjøvet i center, kan du pakke hele graftet og leppe med gummi tape som er utformet for pode. Over tid denne kassetten vil strekke med veksten og gren, og vil til slutt faller bort når den forverres.

Spirende

Denne pode er en som fungerer godt i sommer, og faktisk inneholder knopper i stedet for en større del av grenen. Det er spesielt vellykket for pode fersken, eple, kirsebær og aprikos. I dette tilfellet er en del av grenen som inneholder bud kutt og bladene fjernet, etterlot 1/2 tommers av blad stilk. På lager treet, en gren er valgt og 15 inches fra stammen, gjøres et snitt i barken. Etter peeling tilbake barken uten rippe den, er bud satt inn og limt på plass med elektriske tape, forlater bare spissen av bud stikker ut. Etter tre eller flere uker fjernes båndet slik vekst ikke er begrenset.

Pisk pode

Dette er en utfordrende men vellykket pode som fungerer med mange typer frukttrær. For å oppnå denne pode, gjør en diagonal kutt på en lavere grenene som er minst fire fot fra bakken. Minst 15 inches for den opprinnelige grenen bør forbli. Når du velger en sannsynlig kandidat med lovende knopper, gjøre en lang splitte ned midten av grenen som er å bli podet. Sett denne grenen over vinkel cut og dekke graftet helt med tape og pode sammensatte.

Siden pode

Med denne pode, kuttet grenen i vinkel enn rett over. På et sted om en fot fra stammen selv, et kutt dypt nok slik at den nesten går inn i midten av treet. Etter klipping grenen med knopper i en vinkel, slip den kuttet, så binde opp alt med tape og pode sammensatte.