Typer fruktbærende busker

March 7

Typer fruktbærende busker

Busker og busker produserer noen av verdens mest apetittvekkende frukt. Ingenting er mer sublime enn nyter en håndfull fersk plukket blåbær, bortsett fra kanskje en filbert bare ut av sitt skall tilfredsstillende knase. Fruktbærende busker er mer produktiv og lettere å omsorg for enn standard frukttrær. I tillegg passer deres naturlig liten størrelse bedre for de fleste hager.

Moderne busker

Mange moderne frukt busker er enkle å heve. Gjennom årene, liten frukt som blåbær, bush kirsebær og filbert er hybridiserte og krysset for å opprette lite vedlikehold, sykdom-motstandsdyktig, høy yield busker. De produserer nydelige, duftende blomster våren, har attraktive sommer løvverk og bære overflod klynger av velsmakende frukter og nøtter år etter år. Bruk disse iøynefallende busker i en uformell sikring eller som dekorative eksemplarer i fundament plantings og nyte bonusen av høsting deilige ferske råvarer fra landskapet.

Brambles

Bringebær, bjørnebær og dewberries vokser på vanskelige canes kjent som brambles. Bær hver representerer en klynge av liten, delikat frukt samlet rundt en beholder eller core. Disse søte, duftende frukt kommer i en rekke juvel-lignende farger og smaker fantastisk når spist ut av hånden eller i paier, syltetøy og bevarer. Viltvoksende brambles er ikke en ideell avling for små hager; men kan de utdannet å klatre oppover, legge til en dekorativ, flavorful touch trellises, arbors og pergolaer, tar opp liten plass.

Gammeldags frukt

Selv om de ikke er så vanlig disse dager, var århundre siden ingen hagen komplett uten noen solbær, hyllebær eller stikkelsbær busker. Disse raskt voksende busker har uvanlig, frodige blader og attraktive blomster som gir dem dekorativ status. Bruke flere av disse kjekk busker i stedet for boxwoods eller barlind og nyte sine nydelige våren blomstrer og deres søtt duftende, sol-ripened frukt.

Pollinering pekere

For at busker å produsere frukt, må forutsetninger være riktig for pollinering å ta plass. Noen planter, for eksempel filberts, gjøres pollen fra mannlige flower del i den kvinnelige delen av anlegget av vinden. Andre, må som blåbær og bush kirsebær, insekter overføre pollen fra en blomst til en annen. Self-fruktbart planter, for eksempel bringebær, kan produsere frukt med egne pollen, mens planter som hyllebær må være cross-pollinated, betyr at de må pollen fra en annen plante. Sjekk alltid pollinering kravene for en frukt bush før planting; en enkelt prøve kan kunne produsere frukt uten pollen fra en nærliggende cultivator.