Typer flerårig hager for Sun

October 4

Typer flerårig hager for Sun

Gjøre jobben en gang når du plante en flerårig hage og nyte det i årene som kommer. Stauder er planter som lever i mer enn to år. Noen stauder, som roser, dø når vinteren kommer men kom til liv igjen hver vår. Andre stauder, som lantana og bougainvillea, bo grønne hele året. Velg sun-loving stauder for en urtehage, en oppdatering av frukt eller form design.

Urter

Urter har medisinske formål og brukes i potpourri, te og matlaging. Plante en rekke urter som du bruker ofte i din urtehage. De fleste urter foretrekker full sol. Rosmarin tar opp mye plass vokser opp til 3 fot høy og bred. Holde det trimmet tilbake for å kontrollere størrelsen. Sage vokser opp til 3 fot høyt, men bare ca 1 fot bred og har grå avlang blader. Bruk den med fjørfe retter. Estragon har en lakris smak og er en favoritt av franske kokker. Det har smale blader vokser på 12-tommers høye planter. Oregano vokser lav til bakken og kan invasiv, som det sprer seg raskt. Avslutt hagen din solfylte staude urt med noen årlige urter som basilikum, dill og koriander.

Knot Garden

En knute hage er ment å bli sett ovenfra så mønster av "knuter" kan ses tydelig. Enten plante lav vekst planter, plassere knute hagen på en høyde eller utsikt over hagen fra balkongen eller dekk. Før planting, spore ut mønster av knuten med streng og en pinne for kompass. Mønsteret skal geometriske, avrundede og gjenta seg selv. Kontrasten fargene av stauder brukes i knute hagen med form av knuter. Gode valg er boxwood, lantana og sedum. Lav vekst urter som woodruff, kamille og timian ville fungere også.

Frukt

Små frukter som bringebær, bjørnebær, blåbær og jordbær er stauder. Bringebær og bjørnebær vil vokse voldsomme hvis beskjæres for å holde dem under kontroll. Blåbær krever konstant fuktighet og sur jord. Jordbær overføres ved å kaste ut lang stilk med en baby jordbær plante på slutten; babyen tar rot når det berører jorden.

Grønnsaker

Ikke mange grønnsaker er stauder, men det er noen. Holde dem sammen sikrer at plantene er uforstyrret før og etter høsting. Artisjokker er store planter vokser opp til 5 fot bred og 4 fot høy med bred dypt kutt går opp til 2 fot lang og 1 fot bred. Blomster, er om lov til å blomstre i stedet for slaktet, en dyp blå. Plante i ryggen hagen så artisjokker ikke skyggelegge andre planter. Asparges gir en våren avling av spiselige stengler og knopper av nye blader. Forlate en god del av stilkene i bakken for å gi styrke til anlegget for neste sesong; Hvis du høste mesteparten av stilkene vil anlegget ikke bra. Andre flerårige grønnsaker inkluderer pepperrot, sunchoke og rabarbra, hvilke pefers skygge.