Typer Dumbcane planter

October 1

Typer Dumbcane planter

En populær viktoriansk salong plante mer enn 150 år siden, dieffenbachia er fortsatt en favoritt houseplant. Dens navn, dumbcane, refererer til effekten av et giftig stoff i sin sap, stengler og blader. Hvis chewed eller inntatt, dumbcane er smertefullt og brenner munn og halsbetennelse ofre. Det finnes mange typer dumbcane planter, med nye kultivarer introdusert regelmessig.

Toksisitet

Dieffenbachia, som er innfødt til søramerikanske jungelen, er giftig å dyrene som mennesker. Etter "The Merck Veterinary manuell," er døden uvanlig etter svelging; men oppleve kjæledyr en rekke symptomer inkludert intens smerte, munn og svelg betennelse, brennende følelse og oppkast. Kontakteksem hender fra håndtering planter. Selv om det er forskjellige typer av disse anleggene, viser en rekke løvverk fargekombinasjoner og blad mønster, er alle typer dumbcane giftige. Gartnere må utvise forsiktighet når du plasserer disse plantene innen rekkevidde for barn og kjæledyr.

Grønn og hvit

Fargemønstre og blad former skaper et bredt utvalg av kultivarer å velge mellom. Fargene kommer i nyanser av grønt, krem og gull. Bladene kan stripete, plasket eller spettet. Katrina er en plante som er 90 prosent spettet hvit mot grønne blader. Tropic snøen er en blomsterdyrking standarden for dieffenbachia, med grønne midrib og krem greie på grønne blader. Sterling sorten viser sterk kontrast med en hvit midrib mot grønne blader. Glitrer også har en hvit midrib, men med utpreget splashed krem greie mot grønne blader.

Grønn og gull

Dieffenbachia kultivarer med grønn og gull farge er rikelig. Golden Sunset er en cultivar grønne blad marginer og tung gull farge mot grønne blader. Noen dieffenbachias, inkludert Ely, har en mer kompakt form og egner seg til mindre gryter og mindre områder. Ely har mørk-grønne blad marginer og golden greie. Splash har svært store blader med brede grønne blad marginer og tung gull greie. Dumbcanes kan leve separat Potter eller blandet grupperinger med forskjellige størrelser og fargekombinasjoner.

Uvanlig kultivarer

Star Bright er en av mange patenterte dumbcane kultivarer. Vanligvis dumbcane bladene er bredt, men Star brights er smale. Nesten halvparten av bredden av standard dieffenbachia blader, Star Bright tilbyr en fantastisk kombinasjon av hvite blader, grønn marginer og grønne flekker. Kamuflasje er treffende heter, har brede blader med flekker av grønn, gul og hvit. Kultivarer med masse hvit farge i sine blader utføre best med middels tynt, men ikke i full sol, som kan brenne lys blader.