Typer dødelig sopp

May 9

Typer dødelig sopp

Finne og spise sopp du finner i naturen kan være en vanskelig og aften farlig virksomhet hvis du er kjent med de giftige prøvene funnet i naturen. Mens noen giftige sopper kan bare forårsake magesmerter eller svimmelhet, kan andre være dødelig ved forbruket. Arter av sopp som bør unngås strengt omfatter Amanitas, litt brun sopp og falske moreller.

Falske moreller (Helvella, Gyromitra caroliniana)

Denne slekten inneholder både sopp arter som er spiselig og de som er dødelige. Hva de fleste av dødelig sopp i denne slekten har felles er en kjemisk kalt monomethyl hydrazine (MMH). MMH forårsaker svimmelhet, oppkast, diaré, hodepine og hvis ikke behandles, død. Matlaging disse sopp grundig vil ofte avverge MMH. Falske moreller har ofte uregelmessig formet caps som er enten alvorlig rynket og scrunched eller formet innvendig som en sal. Ulike arter varierer i farge, inkludert brun, rød, grå, hvit og svart.

Litt brun sopp

Liten Brown sopp (LBMs) er en kategori som inneholder små til mellomstore størrelse brun sopp som inneholder hundrevis av arter med spores, som er farget annerledes avhengig av arten. Selv om noen sopper i denne kategorien er ufarlig, har andre forårsaket dødsfall, som Galerina, som inneholder amanitin, den samme dødelige giftstoffer i Amanitas. Det er svært vanskelig for layperson å skille mellom giftige og giftig sopp i denne kategorien, så det anbefales å unngå alle brun sopp du finner i naturen.

Amanitas

Slekten av sopp er beryktet for som inneholder ett av de mest giftige stoffene i naturen, amanitin, som kan drepe ved nedleggelse nyrer og lever. Rundt 90 prosent av sjampinjong forgiftning er tilskrevet Amanitas, ifølge Missouri Institutt for konservering. Vær oppmerksom på at ikke alle medlemmer av denne slekten inneholder amanitin. Noen medlemmer av denne slekten inneholder Amanita virosa (eller "destorying angel"), som også er dødelig. En nær slektning til Amanita virosa er fluesopp, eller passende navnet "død cap" mushroom. Du kan gjenkjenne amanitas av sine egg-formet senterkoppen, som bryter åpen på alder, samt rund kopp vev ved foten av stammen og hvite gjellene. Noen arter i denne slekten kan være formet som parasoller.

Jack o ' Lantern (Omphalotus olearius)

Jack o ' lanterne er aptly benevnt for dens lett identifiserbare lyse oransje farge. Ofte funnet i sommer og høst vokser rundt foten av trær, gløder denne slekten også i mørket svakt. Dette sopp er ofte forvekslet kantareller, en spiselig gourmet sopp. Kjemisk i disse sopp, muscarine, kan forårsake diaré og alvorlige mage craps, og vil kreve sykehusinnleggelse hvis spist i overkant.