Typer & bruksområder for brannslukkingsapparater

January 23

Brannslukkingsapparater er en viktig del av utstyret som skal være tilgjengelige i alle hjem. Dessverre er dette alt for ofte ikke tilfelle. Det er mange boliger som ikke har et brannslukningsapparat. En brannslukker kan gi riktig midler til å sette ut en liten brann raskt. Det er nå fem typer brannslukkingsapparater. De er vurdert for å slukke branner som har startet fra ulike kilder. Hjem er underlagt branner fra mange kilder. En brannslukker kan bidra til å stoppe en brann i å ødelegge ditt hjem.

En

Type A brannslukningsapparater er designet for å slukke branner som har startet fra husholdningsartikler som er laget av materialer som vil raskt antennes. Materiellet inkluderer papirprodukter og møbler laget av tre. En brannslukningsapparat inneholder vann. Nummeret på beholderen representerer hvor mye vann den inneholder. Hvis det er en nr, vil brannslukkingsapparatet ha litt mer enn 1 gallon av vann. Jo høyere tall, jo mer vann den inneholder. Bokstaven A står for aske. En ild som brenner fra husholdningsartikler vil forlate aske.

Type B

Type B brannslukningsapparater brukes til å slukke branner som har startet fra meget brannfarlig væske. Disse væsker omfatter alle typer lakk eller oljebasert maling produkter, malingstynnere og lakk tynner, olje og bensin. Ifølge Phoenix brannvesenet, representerer bokstaven B en tønne. De fleste av disse kjemikaliene transporteres i en tønne-lignende beholder. Nummeret på brannslukkingsapparatet representerer hvor mange kvadrat feet det vil dekke. 3 representere 3 kvadrat feet, hvilke er ikke et stort område. En større brann kunne ikke bli slukket med denne apparat.

Type C

Type C brannslukkingsapparater brukes til å slukke branner som har startet fra en elektrisk kilde. Kilden kan være fra apparater, lys eller elektriske systemet. Denne apparat bruker karbondioksid til brannen. Karbondioksid fjernes i utgangspunktet oksygen fra luften rundt bålet. Oksygen vil holde en brenner. Karbondioksid er også brukt i noen Type B brannslukkere.

Type D

Type D brannslukkere brukes til å slukke branner på metaller som kan brenne. Disse typer metaller finnes i industrien bare. Denne apparat bruker en pulver til brannen. Du vil sannsynligvis noensinne ikke behov for denne typen apparat med mindre du jobber med titanium, natrium eller magnesium.

Typen K

Mange mennesker har ikke hørt av typen K brannslukningsapparat. Denne apparat kan finnes i store kjøkken. Mange restauranter bruker store Frityrgryter full av matoljer til dype stek mat. Typisk Type B brannslukkingsapparatet ville ikke være nok å sette ut fett brann av denne størrelsen.

Flere bruk brannslukkingsapparater

Brannslukkingsapparater er også tilgjengelig for mer enn én type brann. Du kan kjøpe brannslukkere som er vurdert Type A-B,-B-vekselstrøm eller B-C. Disse brannslukkere er egnet for alle branner i hjemmet og er best å ha. Multi-Bruk brannslukkingsapparatet bruker en tørr kjemisk for å slukke brannen.