Typer brenner materialer for peiser

March 1

Typer brenner materialer for peiser

Huseiere har peis lære raskt at det er mer å bygge en vellykket og langvarig brann enn bare lys en kamp under en logg. Stor peis logger krever tid å ta til en flamme, og må holdes i visse vilkår for å brenne også. Veden er nødvendig for å starte en brann og hjelpe det nå en jevn brenne. Noen selskaper produserer flytende brann starter hjelpemidler som kan brukes i stedet for kindling. Starter loggene er også tilgjengelig.

Tre

Tre er en sentral brennende materiale peiser. Loggene for brann bygningen kan kjøpes på lumberyards eller jernvareforretninger. Løvtre som eik og furu anbefales. Logger som lagres i altfor fuktig miljøer gjør ikke god peis brenner materialer. En våt eller altfor fuktig logg vil røyke, ikke brenne. Tre bør være i alderen i minst et par måneder før brenning. Logger av varierende størrelse kan brukes sammen med hverandre for å maksimere effekten av en brann. Små stokker vil antennes raskere og hjelpe stokker brenne. Stokker vil i sin tur varer mye lenger.

Veden

Logger ta ikke å brenne umiddelbart. Derfor må en brann startes ved brenning småting som vil fange umiddelbart og hjelpe logger fange alight. Teppe begrepet for slike ting er veden. Veden kan være alt fra avfallstre leftover fra snekring prosjekter tørke pinner og kvister og selv avisen. Peis brenner materialer av denne typen kan hentes lett fra utendørs eller kjøpt på jernvareforretninger av lumberyards. Bruke en kombinasjon av papir (avis eller andre) og pinner eller små trestykker vil hjelpe brann brenne en målt tempo.

Alternative logger

Alternative logger er laget av en rekke materialer og ulike formål. Starter logger er utformet for å fange brann raskt og brenne en målt tempo for en forhåndsavtalt tid. Disse loggene kan brukes å ekte tre logger tar fyr, eller kan fungere som eneste brennende materiale for små peis. Avisen logger kan gjøres hjem fra tett bølgende avis, enten for hånd eller med en kommersiell rullende enhet. Men avisen logger vil brenne svært raskt og kan ikke være det eneste brennende materialet for langvarig branner.

Flytende brann startende

Flytende brennende materiale er tilgjengelig, men ikke anbefales. De fleste flytende brann startende inneholder alkohol eller gass og hevder å hjelpe trygt logger antennes uten kindling. Men huseiere bør være klar over at brennbar væske brenner ekstremt raskt, er ofte vanskelig å kontrollere og kan være farlig. Den amerikanske brann administrasjonen går så langt som å si "aldri bruk brennbare væsker for å starte en brann" på sin nettside. Men er det uklart om dette er en advarsel mot hjem eksperimentering med materialer som bensin og tennvæske, eller et teppe fordømmelse av alle flytende brennende materialer.