Typer bønner

December 26

Typer bønner

Begrepet "bred bønne" er ikke en fellesbetegnelse for en bønne. Det er et annet navn for fava bean, vanligvis brukes i retter fra Midtøsten. Fava bønne er kjent under mange navn, blant annet hest bean, Windsor bønne og engelsk bønne. Faktisk, fava bønne er ikke en ekte bønne hele men er en årlig vikker som produserer lange Pod full av spiselige, avlang bønner.

Bønner i hjemmet hagen

Bønner er godt egnet til hjem hage fordi de trives i en rekke jordsmonn og pH-verdier. Men de ikke tolerere over-vanning eller tørke og foretrekker en lang, kule vekstsesongen. De er utsatt for bladlus men også tiltrekke fordelaktige insekter, som lady bugs og predatory wasps, inn i hagen. Fava bønner dyrkes mye som hagen erter. Så dem tidlig på våren og høste dem når pods blir tykk, men er fortsatt grønt.

Bønner på kjøkkenet

Fava bønner er like edamame bønner (frisk soyabønner) i tekstur, smaken og fargen. Webområdet Fine Cooking anbefaler å velge bønner som er små til middels størrelse fordi de vil bli søtere og mer øm enn stor bønner. Du kan fryse bønner ved første beskytningen dem og deretter blanchering dem, gjør det enkelt for en hjem gartner å bevare en rikelig crop bønner for fremtidig bruk. De spises rå som snacks; lagt til supper, stuinger og salater; servert som en siderett; eller pureed med andre ingredienser for å skape et oppslag for kjeks. Bondebønner blir ofte erstattet av lima bønner av dem som ikke liker den tørre teksturen av lima bønner.

Alternative bruker for bønner

Bønner er nyttig som en cover avling ernære utarmet jordbruksland og bryte opp leire og komprimerte jord. Den robuste taproot fava bønne, vanligvis 1 til 3 fot lang, graver i hard jord og løsner det. Modnes er nitrogen-rik planter dyrket og tillatt kompost som "grønn gjødsel," gir naturlig organisk gjødsel til mottakelige jord som det brytes. Noen bønder at bønne anlegget tørr etter høsting og pakke bladverket som høy eller bare la deres gård dyr grovfôr på feltet høstes.