Typer bomull planter

February 20

Typer bomull planter

Bomull er en naturlig fiber brukes i en rekke stoffer. Omfattende bruk er på grunn av sin allsidighet og styrke. Fibrene er lett spunnet i en rekke stoffer, som skaper absorberende materiale som er holdbare og vaskbare. Som i 2011 dyrkes bare fem større arter av bomull kommersielt.

Kjennetegner bomull planter

Bomull planter tilhører slekten Gossypium i Malvaceae familien av planter, og kan være årlige, biennial eller staude, men når pleie, behandles den som en årlig. Vanligvis bomull anlegget er urteaktig til shrubby utseende varierer i høyden opp til 7 fot høy.

Bomull blomster blomstre om fem uker etter planting. Opptil to blomster åpnes hver dag, det første som vises nær stammen. Ettersom planten vokser, mer blomster åpent daglig og begynner å vil. av dagen. Bomull blomster vanligvis pollinering seg, og dette må skje mens de er åpne. Frø hårene av bomull anlegget er vekster fra frø frakken og utvikle etter primære veksten av anlegget har stoppet.

I kommersielle bomull, er disse hårene klassifisert som enten lo eller fuzz. Lo hår er spunnet og utviklet annerledes enn fuzz. De er atskilt fra fuzz av måten de vri og lavere beløp av cellulose i cuticle. Fuzz hår, også kalt linters, er kortere og tykkere med tykkere cellulose innskudd som stopper fiber fra vri som lo hår. Cellen for fuzz hår tørker ut, gjør det unspinnable. Vanligvis brukes fuzz materialer som møbeltrekk stuffing.

Amerikanske Upland

Utgjør om lag 90 prosent av verdens bomull, er amerikanske upland (Gossypium hirsutum) den vanligste typen bomull vokst. Dette shrublike årlig anlegget er multibranched, vokser opp til 7 fot høy. Blomstene er hvite, produsere fingrene opptil 1 1/4 tommer i lengde. Amerikanske upland bomull er gjort i en rekke stoffer, inkludert lerret.

Egyptisk og Sea Island

Egyptisk bomull (Gossypium barbadense) ble opprinnelig utviklet i Sentral- og Sør-Amerika. Også kalt menoufi, er egyptisk det mest brukte utvalget av denne typen bomull plante. Den har sterk fibre som vokser til 1 1/2 inches lang. Blomstene er sitron farget fiber lys tan. Egyptisk bomull brukes i fine tekstiler samt som ballong klut og skrivemaskin bånd.

Sea Island bomull er nært beslektet med egyptisk bomull, men er ansett som en egen type på grunn av dens ulike fiber egenskaper. Plantene er vanligvis dyrket på kysten øyene Nord Florida, South Carolina og Georgia. Sea Island har silkeaktig fibre som vokser til 1 3/4 inches lang. Det er lav yield gjør det dyrt å produsere.

Amerikanske Pima

American Pima er en hybrid bomull plante stammer fra amerikanske upland og egyptiske. Det er bare lang-fiber bomull anlegget vokst i store mengder i USA. Det skiller seg fra høyereliggende planter av sine blomster. Det er vokst lignende til amerikanske upland cotton men amerikanske Pima har en lenger vekstsesongen.

Asiatiske

Asiatiske bomull (Gossypium arboreum) er vokst oftest i Kina, India og Pakistan. Denne bomull produserer kort, grov fiber og brukes i tepper, filtre, som polstring og grov kluter.