Typer blomster som selv Pollinate

February 24

Pollinering er overføring av pollen fra en blomst anther til en blomst stigmatisering, stimulere spiring som pollen produserer et rør som vokser ned stilen til egg i ovule. Mens mange blomster er avhengig av bier, insekter og vind for reproduksjon hjelp, det er noen få arter som self-pollinate, utføre handlingen alene. Dette er mulig hvis blomsten har både kvinnelig og mannlig deler, og ikke er tilpasset for å hindre self-pollination.

Typer

Både Hermafroditt og monoecious har potensial for self-pollination fører til self-fertilization med mindre det er en mekanisme for å unngå den. Åtti prosent av alle planter er Hermafroditt, betydning de inneholder begge kjønn, mens 5 prosent av plantearter er monoecious eller har.

Eksempler

Arum liljer, tridax (del av daisy familien) og noen orkideer er self-pollinating blomster. Datoer, for eldre og buffalo berry er self-pollinating blomstrende trær. Det er ganske mange grønnsaker som self-pollinate, for eksempel tomater, okra, erter, snap erter, soyabønner og lima bønner. I noen tilfeller, som soyabønner, blomsten vil være åpen for deling i løpet av dagen, men vil self-pollinate om nødvendig før stengetid.

Fordeler

Det er flere fordeler for self-pollinating blomster. Hvis et gitt genotype er velegnet for miljøer, bidrar self-pollination til å holde denne egenskap stabile i arter. Ikke å være avhengig av pollinerende agenter kan self-pollination når bier og vind er ingensteds å bli funnet. Self-Pollination kan være en fordel når antall blomster er lite eller mye avstand.

Ulemper

Ulempene ved self-pollination kommer fra mangel på variasjon som tillater ikke tilpasning til skiftende miljø eller potensielle patogen angrepet. Self-Pollination kan føre til inbreeding depresjon eller redusert helsen av arter, på grunn av oppdrett av relaterte. Det er derfor mange blomster som kan potensielt self-pollinate har en innebygd mekanisme for å unngå det, eller gjøre det andre valget i beste fall.

Betraktninger

Self-pollinators er mer sannsynlig i områder som mangler pollinerende agenter eller mates. Det er sannsynlig så at geografisk plassering har påvirket utviklingen av mange self-pollinating arter.