Typer blomster som påvirker menneskers humør & lukt

March 29

Typer blomster som påvirker menneskers humør & lukt

Suzy baller, forfatter av "En hage av duft" skrev, «Medieval gartnere mente at parfyme av blomster var Guds ånde på jorden.» Luktesans er en av våre mektigste og viktig sanser, og en kompleks prosess. En lukt kommer inn nesen og absorberes i den fremre delen av hjernen som styrer følelser. Det utløser en instant minne om en opplevelse. Den følelsesmessige reaksjonen duften øker sin følelse, og skaper et nytt minne til neste gang vi lukter samme duften. Enkelte blomster lukter kan framprovosere reaksjoner å endre stemninger. En 2005 Rutgers University studie viste at "blomster er en kraftig positiv følelse induser." Forbedre humøret kan være så enkelt som å stoppe å slapp.

Rose

Kongen av hage og bukett, en rose robust lukten kan fylle et rom med en blomst. Dens duft, romantisk og sensuell, er sterkest på solrik, varm dager når blomstring er åpent. Den kjente rose duften er vanligvis tungt fra rød eller korall-fargede blomster. Synet og lukten av roser er symbolet på kjærlighet.

Geranium

Geranium har en frisk floral duft med søte og sitrus lukter som skaper en oppløftende følelse. Noen typer kan imitere duften av andre blomster for. Mint, muskat, sitron og selv ingefær dufter finnes i geranier. Kombinere forskjellige typer geranier vil produsere en duftende buketten perfekt mot blues.

Søt Pea

Søt pea vakre og sterke søt duft er lik brunt sukker, og blomstrer i begynnelsen av juni. Effekten er en sommerlig varm følelse som fremmer en følelse av velvære. Kjent som et raskt voksende anlegg, den når opp til 8-fot høy og tiltrekker mange sommerfugler. Lukten av fersk kuttet sweet pea blomster vare lenge som dekorasjoner.

Lavendel

Nummer én duften brukes i aromaterapi er lavendel for sin beroligende effekt som lindrer stress. Et medlem av mint familien, 39 ulike lavendel arter finnes gjør sin levende friske søt aroma en favoritt i parfymer, potpourri og duftende stearinlys. Når den brukes i en vaporizer, kan lavendel lukten redusere hoste og pusteproblemer.