Typer blomster & sin sesong

December 12

Blomster vanligvis falle i tre arter av særegne blomstrende mønstre: årlig, biennalen og flerårige. Innføring av nye kultivarer, klima og forholdene har muddied retningslinjene i disse floral klassifiseringer.

Klassifikasjoner

Ettårige blomstre i en vekstsesong, så vil. Biennials spire blader det første året så blomstre under det andre året, etterfulgt av anleggene død. Stauder bud i minst to år gjennom ulike vekst sesonger.

Typer

Ettårige har tre forskjeller: hardfør, half-hardy og øm. Hardfør ettårige som pansies og cornflowers har en høy toleranse for kulde. Half-Hardy ettårige inkludert strawflower og forget-me-nots tåler kjølig vær men ikke frost. Anbudet ettårige som petunia og zinnia er kalde følsom og skade lett. Biennials søt Williams og foxglove bud etter en periode med kaldt vær. Stauder inkludert fastetiden rose og blåklokker blomstrer i løpet av året og dø for vinteren, så blomst igjen neste år.

Sesonger

De fleste ettårige blomstrer hele året fra våren før den første frosten høsten, selv om det er vinter årlig arter. Biennials blomst etter en sesong av kaldt vær. Derfor blomstrer de om våren. Stauder bud etter hver blomst arter blomstrende sesongen.