Typer blomster & grønne planter

January 11

Typer blomster & grønne planter

Blomstrende planter, også kjent som Dekkfrøede planter, finnes i nesten alle miljøer over hele verden. Med over 300 000 arter, omtrent 80 prosent av alle grønne planter, er de den største og mest mangfoldige gruppen av planter. Det er tre hovedtyper av blomstrende planter: ettårige biennials og stauder.

Ettårige planter

Ettårige er en plante som lever ut hele livssyklusen fra frø for frø i en voksende sesong. Dette betyr at anlegget spirer fra et frø, vokser, blomster, oppretter frø av sitt eget og dør i en sesong. Populære ettårige inkluderer: marigold stemorsblomst, basilikum og erter.

Biennials

Biennials er en type plante som bo ut deres livet syklus i voksende sesongene. Sesong, anlegget vil spire og vegetasjon vokser. Om vinteren ligger anlegget sovende. Når været varmes, vil anlegget komme ut av sin sovende tilstand å blomstre og skape frukt og frø før. Sweet William, foxglove, persille og gulrot er eksempler på biennials.

Stauder

Stauder er en plante som bo ut deres livet syklus i løpet av mange vekst sesonger. Stauder vokse og blomstre under sommerhalvåret inn en tilstand av dormancy i høst og vinter månedene. Som været varmes, vil planter igjen begynne å vokse. Flerårig sykluser kan vare noen til tusenvis av år. Stauder inkluderer: dahlia, gerbera, mynte og lønn.

Utvalget

Hver type plante kommer med sitt eget sett med fordeler og ulemper. Ettårige gir farge og variasjon, men de må byttes hver sesong. De fungerer bra i blomsterbed som kan endres ofte. Biennials, plantet i alternerende år, kan gi både løvverk og blomster samtidig. Dette krever en årlig forpliktelse å erstatte døende planter. Stauder vare i mange år, noe som gjør dem et naturlig valg for områder som ikke krever endring. På grunn av deres livet syklus, kan det ta flere år før en flerårig blomster eller produserer frukt.