Typer av sitrus trær i California

November 13

Typer av sitrus trær i California

Med behagelige middelhavsklima er California det perfekte stedet å vokse sitrusfrukter. Sitrus industrien var statens "andre gold rush" på slutten av 1800, ansporet av jernbanen og nye seedless navle oransje. I dag, produserer sitrus industrien $30 milliarder av frukt årlig, gjør California nest største sitrus produsent i USA. Det finnes over 50 varianter av sitrus, gruppert i noen kategorier.

Søte appelsiner

Søte appelsiner var opprinnelige ryggraden i California sitrus industrien og forblir globalt populære. Mest berømte californiske variasjonen er vinter-modning Washington navle oransje, men også vokst er Trovita, Cara Cara, Lane sent, Robertson, Shamout, Valencia og midnatt Valencia appelsiner. Alle disse er tilpasset ulike smakspreferanser og lokale mikroklima.

Blodappelsiner

Disse appelsiner har mørke rød kjøtt (som de trekke navn), og brukes vanligvis til å lage fargerike juice. Varme dager skjemaet sukker, mens kjølig luft utvikler fargen. Dette fører til store variasjoner i farge California blod appelsiner, som finnes i Moro, Sanquinelli og Tarocco varianter.

Sure appelsiner

Disse appelsiner brukes primært for deres rinds, som smaken marmelader og te. De er også populære prydplanter for hager. California vokser fire varianter av Sure oransje: bukett de Fleurs, Chinotto, Sevilla og bergamott. Den siste som produserer den aromatiske skallet som er tørket og brukes til å smaken Earl Grey tea.

Mandariner

Disse lett-peeling, snack-sized frukt er populært i USA, selv om kvaliteten varierer sterkt avhengig av klima og jordsmonn. Det finnes mange varianter vokst i California. Disse inkluderer den Gold Nugget, Tango, Clementine, Murcott, California honning, Owari Satsuma, Dancy mandarin, Kara, Kinnow, Pixie, siden og Kishu mandarin.

Sitroner

Terte, gul og mindre enn andre citrus, sitroner brukes til smakstilsetning mat og juice. Trærne selv er vanskelige planter som dyrkes også som ornamentals. Varianter tilgjengelig i California inkluderer Ponderosa, Eureka, Meyer, spraglete rosa, Lisboa og Yen Ben. Middelhavet sitroner--som Villafranca, Genova og Limonero - kan også dyrkes det.

Limonettas

Disse lite kjente frukt er lik sitroner men litt søtere. Den Millsweet og Marrakech limonetta både vokse i California.

Lind

Lime er en av de mer variabel sitrusfrukter, med mange forskjellige former, størrelser og farger. Selv om tradisjonelt avbildet som grønne, limes bare bo grønn i tropiske klimaer. I California slår de gule. Varianter inkluderer Thornless meksikansk, meksikansk, Bearss Seedless, Kaffir, Rangpur og palestinske limes.

Grapefrukt og Pummelos

Disse sfærisk sitrusfrukter er større enn appelsiner eller mandariner, med pummelos å være vesentlig større og mildere i smaken enn den terte grapefrukt. Begge er populære for juice og frisk frukt. Det finnes seks typer grapefrukt: Rio rød, Star Ruby, kinesisk, Cocktail, Melogold og Oroblanco. Det store utvalget av pummelo er Chandler.

Kumquat

Selv om ikke velkjente, er disse små sitrusfrukter mye dyrket. De har tynne og spiselig skins og er svært motstandsdyktig mot kulden. Som, gjør sammen med deres velduftende lukt, dem en populær anlegget. Det er sju varianter vokst i California: elektrisk, Nagami, Eustis, Marumi, Nordmann, Indio og Centennial.

Citrons og sjeldne varianter

Det finnes flere andre frukter i sitrus familien for hjem dyrkere i California, selv om de fleste ikke vokst industrielt. Disse inkluderer Buddhas hånd og Etrog citrons; den australske Finger kalk; Calamondin; Yuzu; og Tangelo.