Typer av erosjonssikring

December 13

Typer av erosjonssikring

Jorderosjon presenterer en rekke problemer i både jordbruket og bolig. Erosjon kontroller kan implementeres for å bremse eller stoppe forskyvning av naturlige elementer som regn, vind, skråningen og vann avrenning. Når du utformer landskapet, vil en preemptive plan for forebygging av jord avrenning spare deg tid og penger. Alternativt, hvis jorderosjon allerede er et problem, måler kan tatt å unngå ytterligere skade.

Skråningen stabilisering

I noen tilfeller må forebygging av ytterligere avrenning håndteres raskt og rimelig. Erosjon kontroll matter kan være en effektiv kontroll metode. Også kalt erosjon kontroll tepper, er Mattene løst vevd rutenett grov materiale som langsom vann, Kelly Sutton og Ryan Williams fra University of Washington utdanning avdeling. Vanligvis solgt i ruller av 50 til 100 omkring, tre til åtte fot bred er Mattene laget av en rekke materialer som strå, kokos fiber, jute og plast. Høyet baller, silt gjerder, loggbøker og gynge kan også brukes til å raskt redusere erosjon på en skråning.

Støttemurer

Selv arbeids relativt intense å konstruere, støttemurer kan brukes som en estetisk tiltalende og landskap-forsterke måte å hindre erosjon. Støttemurer er laget av en rekke materialer som tre, stein, tegl og betong. Veggene, som vanligvis er sikker og langvarig, må være nøye planlagt og bygget for å sikre at jorda stabiliserings- og lated utkjørt. Vurdere ønsket høyde typen veggen og jord før bygningen. Se ingeniør for noen vegger bygd over 3 til 4 fot.

Planter

Mangel på vegetasjon er den største årsaken til erosjon problemer over hele verden. For langsiktige erosjon forebygging, kan du plante hvor vegetasjonen er blitt avkledt eller introdusere planter til karrige områder. Røtter bidra til å stabilisere jord av interlocking sammen, skaper en underjordisk mat. I tillegg tilbyr vegetative saken, som løv og kvister som faller fra planter årstidene, aboveground matter som komprimerer over tid. Ideelt sett bør arter av gress, busker og bakken dekker velges for sine omfattende rotsystem, toleranse for flom og tørke og evige natur.