Type lys for å vokse grønne alger

January 6

Type lys for å vokse grønne alger

Alger, også kjent som planteplankton, vokse raskt i naturlige og kunstige miljøer. Det er 7000 varianter av grønne alger, og alle har noe til felles. Som andre planter konvertere grønne alger lysenergi til sukker gjennom fotosyntesen. Valg av riktig lys for algene kanne optimere vekstforhold og øke produksjonen.

Lyskilde

Alger vokser i naturlig sollys, men direkte sollys eller lysene som er for nær eller intens kan hindre vekst. Åtti-watts lysrør som avgir rødt eller blått lys er foretrukket, som fotosyntesen er mer aktive i rødt og blått lys spectrums.

Ikke for varmt

Gjør ikke for å tillate alger å få for varmt. Unngå direkte sollys eller kunstig lys som er for intens eller for nær planter. Suspendere lys rør vannrett for å jevnt distribuere lys over voksende området.

Varighet

Alger trives i konstant lys. Hvis det ikke er mulig, burde 16 til 18 timer lys være nok for celledeling.

Tetthet

Som planter vokser tettere, når lys ikke alger av overfylt. Selektivt høste planter fra sentrum og mest tette områder, å oppmuntre flere algene oppblomstringen. Et annet alternativ er å øke lysintensiteten med høyere effekten blomsterløk, eller sette lyskilder nærmere planter å trenge bedre tett alger.