Tvungen luft ovn vedlikehold

October 29

Opprettholde en tvungen luft ovn vil betale for seg i energisparing. En ovn som vedlikeholdes vil kjøre mer effektivt og ville være færre sikkert å ha mekaniske problemer - generere minst 5 prosent besparelser på drivstoff regninger.

I tillegg er mange tvungen luft ovner de som bruker gass for varme. Opprettholde en gass tvungen luft enhet er ikke vanskelig i det hele tatt. Hele prosessen kan gjøres av hus og tar bare et par timer. Som litt tid vil gi deg måneder med behagelig varm luft på kalde vinteren.

Inspisere brennerne

Slå av strømforsyning til ovnen. Fjern døren til forbrenning kammer ved løfte den opp og trekke det fra enheten. Når du har fjernet døren, kan du nå fjerne dekselet for brennerne hvis den leveres med en.

Aktivere den elektriske bryteren tilbake til ovnen og aktivere brennerne ved å øke termostat. Flammene skulle være blått og være ganske selv. Hvis de ikke, må brennerne justeres. Justeringer bør ikke gjøres av et hus. Innkalle en profesjonell å ha noen justeringer brennerne seg.

Vakuum brennerne

Skru termostaten ned og slå den elektriske kraften til ovnen. Stenge gassventilen ved å gi slå en firedel av en sving. Vakuum brennerne og brenneren base. Du kan få på baksiden av brennerne enklere ved taping et stykke slangen til slutten av vakuum. Fjern døren til viften og vakuum blåser rommet også.

Rengjør viften

Du må fjerne samlingen blåser fra enheten. Det kan være et Kontrollpanel foran viften. Fjern de to skruene som holder den på plass og bare la den henge. Bruker en 7/16-inch socket og fastnøkkel, ta ut boltene som holder viften på plass og løft den ut.

Vakuum bladene grundig, og bruk en stor pensel til å fjerne caked på støv og skitt. Ikke dra i ledningene og også ikke forstyrr motvekter på bladene. Etter at du har renset viften, forsiktig plassere den tilbake i posisjon. Sett skruene igjen og skru enheten ned. Koble kontrollpanelet hvis du måtte flytte den. Inspisere beltet på blåser enheter hvis den er utstyrt. Belter bør ikke slitt eller sprakk. Erstatte etter behov.

Endre og rengjør piloten

Luftfilteret forhindrer støv og rusk fra får viften og deretter blir blåst inn i hjemmet ditt. Luftfilteret må endres hver tredje måned. Husk å blåse støv av av piloten. Du trenger bare å ta en vanlig drikke halm og direkte luft gjennom det til piloten. En pilot som er skitten kan forårsake flamme sensor å få en falsk lesing.

Vaske Flame sensoren

Flamme sensor ligger nær piloten på den andre siden av tenneren. Fjerne det hentes fra sin braketten. Lett rengjøre det på overflaten med en fin emery. Legg den tilbake i braketten når du er ferdig. Ikke forsøk å Rengjør eller bytt en tenneren. Dette er ekstremt skjøre og brekke lett. Faktisk når erstatter døren være veldig forsiktig for ikke å forstyrre tenneren.

Smør

Eldre ovner har to blåser lager og to motor lagrene som bør oljes årlig. Clean rundt små olje caps og deretter fjerne dem. Bruke lette maskin olje, legge noen dråper i lagrene og erstatte caps.

Slå den elektriske strømmen på ovnen. Aktivere gassventilen på og lett piloten lyset. Slå termostat sikkerhetskopiere aktivere brennerne. Når brennerne igjen for god farge og at de er selv. Deaktivere termostaten. Erstatte viften rommet døren og forbrenning kammer døren.