Tuja Tips

December 20

Tuja betyr "livets tre", og kalles også bartrær. Det er en populær og allsidig eviggrønne innfødt til Asia og Nord-Amerika. Bjørnens er fuktige områder i skogen, som langs bekker og bekker. Den gjør best i landskapet hvis plantet i fruktbar, godt drenert jord i full sol. Tuja vokser opp til 60 fot høy med flat, skalert blader og rødbrun makulert bark. Det er kaldt hardføre og lett å vokse, men er utsatt for noen problemer. Det er mye dyrket som en hekk anlegget og personvern skjerm.

Varianter

Mange arborvitaes bli brun i vinter, så gartnere og landscapers i kaldt klima skal plante kultivarer som bo grønn året rundt. Asplenifolia, kausjon John, Betler, Danica, Emerald Green og Fastigiata er noen av variantene som beholder en rike grønne fargen hele vinteren lang. Arborvitaes varierer i størrelse fra dverg til mellomstore til gigantiske varianter, egnet for en rekke landscape tegninger. Bartrær Green Giant er en raskt voksende, eviggrønne tuja som vokser opp til 60 fot i mindre enn 10 år.

Bagworm

Tuja er utsatt for bagworm angrep i varmere områder. Møll larver lever på bladverket og lage forseggjorte webby reir. Bagworms bør kontrolleres i tuja så snart de vises. Anvendelser av bacillus thuringensis, en bakteriell sykdom, skal brukes i slutten av våren å drepe larver. Grener med små webbing bør fjernes og brent. Hvis venstre for å vokse ut av kontroll, kan bagworm infestation drepe av store deler av anlegget og spre seg til andre trær og busker.

Vinter skade

Tujas myke bladverket er utsatt for ulike typer vinter skade. Trær og busker lider vind brenne og dehydration inne vind, tørre vintre. Sommer og høst tørke forhold og ubeskyttede, åpen voksende steder, bidra til vinteren vinden brenne. Små eller store deler av greinene kan påvirkes av vinter dehydrering. Unngå vinter vind skade ved å vanne i høst til frysepunktet været starter og beskytte planter med en tykk mulch lag og windbreaks. Tujas fleksibel grener skades av vekten av vinterens snø og is laster. Snø skade kan minimeres av penselen snø av trær og busker rett etter snø.

Landskapsarbeid

Tuja er mye brukt i landskapsarbeid. Dekorativ vise prøver, hekker, foundation planter og screening for uønskede visninger er bare noen av hage og landskapsarbeid design applikasjoner. Green, spraglete og gule varianter gir et fargeområde eviggrønne. Tuja tilpasse seg godt til klipping, trimming og forme og er varige trær og busker.