Tsodilo Hills plante identifikasjon

June 18

Tsodilo åsene i nordvestlige Botswana er isolere kvartsitt uplifts, kalt "inselbergs," som dominerer horisonten på rundt scrub flatlands. Sammen med deres geologiske betydning er de rik kulturarv. De inneholder noen av de mest omfattende rock maleriene i Sør-Afrika. Planter i regionen Tsodilo Hills er godt tilpasset det harde klimaet.

Økologiske kontekst

Tsodilo åsene ligger i nordlige Kalahari ørkenen, som helhet er preget av tørre og halvtørre gressletter, savanner og skogsområder. World Wildlife Fund karakteriserer Tsodilo Hills områdets økologiske samfunnet som Kalahari Acacia-Baikieaea skogsområder, avledet fra slekten navn for dominerende treslag.

Anlegget identifikasjon

Den generelle formen og størrelsen på regionens trær kan være nyttige egenskaper til nøkkelen til. Den berømte baobab er fat-formet og omtrent ligner en opp-ned treet, med tykk, rot-lignende avdelinger. Undersøke løv, som kan eller ikke kan være tilstede i den tørre årstiden er (en nyttig ledetråd i og av seg selv), også en del av identifikasjonsprosessen. For eksempel har store hvite bauhinia busk cloven utseende blader, et særpreget feltet merke.

Betydning

I Kalahari og omkringliggende skog og skrubbe områder spille en betydelig rolle i for innfødte innbyggerne, spesielt de San. Mongongo treet, produserer for ett, en kost frukt som har historisk sett vært en svært ettertraktet matkilde for San.