Trygg temperatur for utendørs Potted bregner

January 17

Trygg temperatur for utendørs Potted bregner

Bregner tilhører en stor avdeling av planter, omfattende taksonomi, som inkluderer mer enn 9,000 arter, ifølge "Encyclopedia Britannica." Alle bregner dele noen fellestrekk, inkludert deres uvanlig måte å gjengi via lille spores som er vanligvis plassert på undersiden av fronds. Det er disse blader, som drapere attraktivt over kanten av Potter, som gjør bregner et utmerket valg for beholder plantene om sitter på terrassen tabeller eller hengende fra taket. Trygge temperaturer for utendørs potted bregner varierer med arter.

Noen liker det varmt... Eller ikke.

Bregner er ønskelig løv planter. Mange er eviggrønne, som betyr de holder sin farge hele året, og bregner er sjelden plaget av insekt skadedyr eller sykdommer. Denne mangfoldige gruppen av planter varierer fra bregner i kalde skogene i Alaska til tropiske regnskogen i Amazonas. Generelt, kalles bregner som tåler temperaturer nær frysepunktet, og nedenfor er klassifisert som hardfør bregner, mens de som ikke kan tropiske bregner. Bregner finnes i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 2 til 12. Så avhenger pengeskapet temperatur for din utendørs potted bregner i stor grad på hvor du bor og hva slags bregner du har.

Hvor lite kan du gå

Hardfør bregner er generelt vanskelig. Mange kan overleve kalde og varme temperaturer. Hvis du bor i en av sonene USDA 2 til 9, og du vokser hardfør bregner, vil de fleste trolig være fint ute i uansett temperatur klima kaster på deg. På den kaldeste enden av skalaen, kan hardfør bregner overleve temperaturer ned mot minus 50 grader Fahrenheit. Imidlertid pleier hardfør bregner i USDA soner 2 til 6, å være semi eviggrønne. I de fleste tilfeller er det trygt å la mange hardfør bregner utendørs hele vinteren lang. Noen, men er bare kald-hardy til USDA soner 6 eller 7. I så fall er de kun utendørs safe i temperaturer så lavt som 5 grader under null Fahrenheit for USDA sone 6 og null grader Fahrenheit for USDA sone 7.

Fleste tropiske bregner er ikke kaldt-hardføre under USDA sonen 10, som har gjennomsnittlig maksimal lav temperatur på like over frysepunktet. Mange tropiske bregner vil dø av eksponering for minusgrader hvis de temperaturene er langvarig. Hvis du er voksende en tropisk bregne i potten, er sjansene det ikke vil være trygt hvis vintertemperaturer under frysepunktet. I så fall er ditt valg å flytte potten innendørs, dekke det utendørs eller la fern dø og erstatte den neste år med en hardfør bregne.

Kald-kjærlig valg

Den eneste måten å finne ut sikkert hva temperaturen er trygt for ditt potted bregne er å identifisere din fern. Hvis du bor i et temperert klima i vest, kan du ha en vestlig sverd bregne (Polystichum munitum) i potten, og hvis ikke i potten, trolig et sted annet i hagen din. Dette vanlige bregne trives i USDA soner 3 til 8 og krever nesten ikke vedlikehold, ifølge "Fine hagearbeid." Eller, hvis du bor i Nord, kanskje du dyrke en Christmas bregne (Polystichum acrostichoides), som er hardføre i USDA soner 3 til 9 og tåler alt - inkludert hjort, kaniner og dårlig jordsmonn.

Varmekjære valg

Tropiske bregner er ikke bare for utendørs gartnere, de er ofte dyrket innendørs også på grunn av sin lav toleranse for kulde. En tropisk populært er "Bostoniensis" (Nephrolepis exaltata "Bostoniensis"), vanligvis kjent som Boston fern og verdsatt for sin svært lang fronds og brukervennlighet omsorg. Boston fern er hardføre utendørs i USDA sonen 10 til 12 bare, som betyr at det er kun utendørs safe i temperaturer ned mot like over frysepunktet. Kanins foten fern (Davallia fejeensis) er et godt valg for oppheng Potter--fuzzy rotstokker Dingle over kanten, og det er også en lite vedlikehold bregne. Kanins foten fern er hardfør USDA soner 10 til 12. Som mange andre tropiske bregner tåler den bare lave temperaturer på mellom 30 og 35 grader Fahrenheit.