Tropiske planter og urter

December 2

Mens planter og urter fra tropene pleier å være svært følsom klima, er det mulig å dyrke visse tropiske planter andre steder. Ikke bare er disse plantene attraktivt for hjemmesiden hage, mange av dem inneholder urter og frukt som kan brukes for både kulinariske og medisinske formål.

Bengal bambus

Bengal bambus vokser i regnskogen i Sørøst-Asia, og er innfødt til India, Burma, Bangladesh, Burma og Thailand. Vanligvis blomstrer det i fuktige miljøer med mye nedbør---som er normen for tropiske planter. Denne formen for bambus kan nå høydene av opp til 80 fot og er vanligvis rundt tre inches i diameter ved forfall. Bladene er lange, smale og grønn. Vanligvis brukes dette bambus papiret defibrering industrien i India. Bengal bambus bor vanligvis mellom 25 og 40 år. I motsetning til mange tropiske plantene i regnskogene i Asia, Bengal bambus er ikke i fare.

Culantro

Dette tropiske urt er ofte forveksles med koriander, som blader culantro smaker liker, legge enda mer forvirring. Culantro, er imidlertid en egen urt som tilhører familien Skjermplantefamilien. Det er optimalisert til Mexico og Sør-Amerika, men også økt over hele verden. Culantro brukes ofte for matlaging og marinering karibiske kjøkken. Dessuten, spiller det en betydelig rolle i asiatisk matlaging, som det brukes ofte i India, Vietnam og Thailand, blant andre land.

Lime Berry

Lime berry er en plante som er innfødt til Malaysia og andre steder i Sørøst tropisk Asia. Anlegget har i tillegg bli naturalisert på en rekke øyer i Stillehavet. Noen ganger, brukes den kalk berry som en bonsai plante. Lime berry er populær blant de nasjonale innstillingene for søt-smake frukten som vokser inni den. Frukten er en rød hesperidium som er svært lik i smak og tekstur til sitrusfrukter. Disse fruktene er vanligvis omgitt av grønne blader og hvite blomster.

Raintree

Raintree er en bred canopied treet som inneholder en stor krone som er symmetrisk i utseende. Raintree, også kjent ved sin vitenskapelige navn Albizia saman, er innfødt til regionen artene i Mexico og Sør-Amerika. Det kan også finnes i Stillehavsøyene og tropiske regionen Sørøst-Asia.