Tropiske kysten planter

May 23

Tropiske kysten planter

Planter som vokser nær kysten må kunne tåle sterk vind og salt luft og vann. Kyst jord er også ofte lav i næringsstoffer og organisk materiale. Det er ofte best når du velger tropiske arter for kyst hagen kan besøke nærliggende hagene å se hvilke planter trives. University of Florida IFAS forlengelsen nettstedet har en god liste over arter egnet for tropical, kysten hager.

Havet drue

Innfødt til kysten Caribbean og tropisk Amerika, hav druer (Coccoloba uvifera) er en hardfør stift på kysten hager. Den danner en busk eller lite tre med store, runde blader og lang, hengende pigger av duftende, hvite blomster. Blomstene er fulgt av bunter av spiselige lilla bær som ser ut som druer. Havet drue kan beskjæres i en windbreak eller sikring og trives i salt og sandholdig jord.

Lantana

Lantana camara er en lav vekst busk med klaser av multi-farget blomster som er svært salt-tolerant og trives nær kysten. Opprinnelig innfødt til Karibien, den nå vokser i tropisk Amerika til Florida og Afrika og deler av Asia og Australia. Blomstene er etterfulgt av klaser med grønne bær modning til svart. Lantana trives i full sol eller delvis skygge og overføres beste fra borekaks.

Australsk furu

Innfødt til Australasia og Sørøst-Asia, Australia furu eller sheoak (Casuarina equisetifolia) er et raskt voksende kyst tre opptil 100 fot høy. Det ligner en med slank, forgrenede kvister dekket i små blader. Blomstene er lykter som de brune seedpods ligne liten kongler. Australsk pine som en windbreak i kystområdene og stabiliserer delikat kyst jord.

Geiger treet

En prangende karibiske treet med store, ovale blader og klynger av rørformede, oransje blomster, Geiger treet er salt - og vind-tolerant. Blomstrende topper i våren og forsommeren. Geiger treet produserer også spiselige men heller smakløst, pære-formet frukt. Den når 25 fot i høyden og er en svært nyttig for tropical, kysten hager.

Sabal Palmetto

Også kjent som kål, er Sabal palmetto opprinnelig fra kystområdene i Karibia og Florida. Det kan vokse opp til 80 fot, men er vanligvis mindre. Sabal Calla er enkelt-trunked palms med en kompakt krone av vifte formet blader som drop, forlate en glatt stamme. De er lite vedlikehold trær som trives i salt og sand kysten jord.

Natal plomme

Natal plomme er innfødt til Sør-Afrika. Det er en tett, salt - og vind-tolerant med liten, avrundet blader og duftende, stjerneformet, hvite blomster. Natal plommer også produsere rød, spiselig frukt som er enten runde eller avlange avhengig av variasjon. Natal plomme kan danne en stor busk 12 fot høy og kan også være luket ut i en hekk eller vind pause.