Tropical Almond trær

December 7

Tropical almond (Terminalia catappa), også kjent som indiske eller Malabar almond, er et løvtre i Combretaceae familien. Det er ingen forhold til almond (Prunus dulcis). Dette treet oppsto i Malaysia og Sørøst-Asia, senere bli naturalisert i tropiske og subtropiske kyst skogene i verden. I 1793 innførte britiske Royal Navy offiser kaptein William Bligh tropical almond, sammen med brødfrukt, til Karibia. Tropical almond trær er i dag ansatt dekorative og kulinariske formål.

Beskrivelse

Tropical almond treet kan vokse opp til 80 fot høy, selv om det ofte er mye kortere. Det bærer tykk, mørk-grønne blader teksturen i fint Lær. Disse bladene er omtrent ovular form, kommer til et bestemt punkt på slutten. De er innebygd med dyp, uttales lysegrønn årer. I motsetning til de fleste tropiske trær slå bladene av tropical almond lyse crimson i vintermånedene. Klynger av nøtter utvikle på terminal poenget med hver gren. Disse nøtter, som ligner pekannøtter, er om lag 2 inches i lengde. Et tynt lag av spiselige kjøtt omgir skallet, som er svampete i tekstur. Grensesnittets mangelen skjørhet gjør det vanskelig å knekke. Innenfor hver shell er en liten, spiselige, kremaktig hvit kjerne, som kan være stekt eller spist rå. Kjernen av tropical almond er lik en ekte mandel i smaken og er ansett som en delikatesse i Kina. Det er også presset til å gjøre en flavorful olje.

Vekstforhold

Tropical almond treet er best egnet til tropiske og subtropiske Maritimt klima. Det motta optimalt mellom 40 og 140 inches av regn årlig nedbør nivåer gjenværende ganske konsekvent gjennom hele året. Litt mer regn i sommermånedene er å foretrekke. Treet trives på lave høyder, ideelt mellom 3 og 1,310 moh. Tropical almond anses å være en ganske raskt voksende treet, legge til et gjennomsnitt på 5 til 7 fot i høyden hvert år. To mutter avlinger i året er typisk. I USA finner tropical almond økende som en dekorativ i Sør-Florida.

Ernæring

Tropical mandler inneholder betydelige mengder fosfor, karbohydrater, råolje fett, magnesium, kalsium, jern, sink, natrium, mangan, vitamin A og vitamin C, ifølge en studie av professorene Agatemor Christian og Mark E. Ukhun i Benin University i Benin City, Nigeria. I "The Pakistan Journal of Nutrition," fastsatt 2006 studien at tropiske mandler "kan bidra nyttige mengder av essensielle næringsstoffer til menneskets diett."