Trippel fold draperi sammenlignet med klype fold Drapery

January 1

Trippel fold draperi sammenlignet med klype fold Drapery

Pleated gardiner består av klemt, telt stoff sydd sammen og ligger ca 4 inches fra toppen kanten av panelet. Toppen av hver fold danner en åpen kopp form, og stoffet faller løst fra bunnen av hver fold.

Trippel knipe fold

En tre-fold draperi, også kjent som en "trippel knip-fold," er preget av tre pinches av stoff sydd sammen for å opprette en fold-inndeling. Deler av folder skilles med 3 til 5 inches av flat stoff. Delene stoff mellom folder tillater draperier å stable tilbake, eller åpne, på hver side av vinduet.

Klassisk knipe fold

Et klassisk knipe Legg er også kjent som en "enkel fold" eller generelt "knipe-fold" draperi. Carol Spier, forfatter av "Store bok av vinduet behandlinger," har standard knip-fold gardiner tre pinches av stoff sydd sammen for å lage en enkelt del av plissering. Teknisk sett er av "trippel fold" og "knipe fold" de samme.

Ytterligere terminologi

Begrepet "trippel fold" er noen ganger brukt til å referere til tre deler av folder sydd tett sammen. Gardiner som har tre grupper med dobbel folder sydd en tomme fra hverandre, etterfulgt av 5 inches av flat stoff og deretter en annen gruppe av tre dobbel folder kan kalles "triple-fold" draperier. Løs begrepet "knipe-fold draperi" brukes også generelt for å referere til noen fold-stil, for eksempel fransk, begeret eller invertert folder.