Trinn på hvordan en bønne anlegget vokser

October 21

Trinn på hvordan en bønne anlegget vokser

Bønne anlegget, som tilhører Belgfrukt, er en gammel avlingen som var populær blant de innfødte amerikanske sivilisasjonene i Sør-Amerika, ifølge buzzle.com. Bare ved å følge noen få enkle trinn, vil du kunne nyte din favoritt grønne bønne gryte med grønnsaker du vokste selv.

Spiring

Når du plante en bønne i jord og vann det, vil bean spire i en uke. På dette punktet er det avgjørende at miljøet er egnet for bean, som betyr at det er tilstrekkelig oksygen, vann, varme og selv mørke-betingelser vanlige om våren. Frø er underjordiske og samler næringsstoffer før primære roten vises, som forankrer den frø og ytterligere feeds embryoet vann og mineraler fra jorden. Skyte av anlegget, kalt hypocotyl, deretter kommer og skyter opp, trekke cotyledons med det over bakken, ifølge absoluteastronomy.com. Bladene vises, og hypocotyl vil vokse til det ser ut som en bøyd hårnål.

Vekst

Når hypocotyl kakker gjennom jorden og mottar sollys, begynner phototropism. Phototropism er bevegelse eller vekst av en organisme – i dette tilfellet en plante skyte-mot en kilde til lys uten fullstendig flytting av hele organismen, ifølge biologi-online.com. Ca seks ukers prosessen forårsaker hypocotyl å rette ut.

Reproduksjon

Blomstene begynner å vokse på anlegget og er befruktet av pollen båret av insekter eller vinden. Ovules i blomst, som utvikler seg til frø, begynner å utvikle, og ovaries start prosessen med å vokse i bønne Pod blomstene begynner visne. Tross alt av blomster petals tørke ut de forsvinner.

Bønner for mat

Bean frøbelgene grønn og svært skjøre. Når de er moden, blir de svulmende pods som er fylt med saftig frø. Disse pods høstes ofte når frø inni anlegget har utvikling. De er populære i dietter over hele verden for sitt høye protein nivå. Eventuelle gjenværende, unharvested pods modne, tørke opp og bryte åpne, som tillater frøene faller til jord å starte spiring prosessen på nytt, som er kjent som seed-til-frø prosessen.