Triks for kloning og forplantning

April 25

Triks for kloning og forplantning

Hagearbeid kan være en kostbar proposisjon når du får gjennom betale for verktøy, jord endringer og anlegg. Hvis du har en stor hage, kan landskapsarbeid ta en stor bit av din bankkonto. Med mindre selvfølgelig du få planter gratis. Lær hvordan du overføre eller klone anleggene som du har og gjøre en rosebusk til 20.

Vite om kloning

Kloning i verden av vitenskap betyr å ta én celle av et dyr eller plante og skape en identisk dyr eller plante ved å dyrke en cellen. Den spesifikke metoden er selvsagt ikke mulig for hjemmet gartneren. Kloning for hjemmet gartneren å ta en del av en plante, for eksempel en rot skjæring, stammer eller blad klippe og gjenskape en ny anlegg fra at å kutte. Vær oppmerksom på at noen planter, som steg varianter, er patentert. Hvis du klone anlegget du er krenkende på patent og kan være gjenstand for søksmål. Innehavere av patentet vil du kjøpe en annen plante fra dem, ikke reprodusere dine egne.

Vet anlegget å klone

Kloning eller spre en plante gjøres gjennom blad, rot, urteaktig, Gran og semi løvtre hardwood borekaks. Planter som ikke rot fra en blad klippe, som asalea, vil rot fra semi løvtre borekaks. Urteaktige borekaks er av myk grønne stilkene av anlegget. De rot raskt når den plasseres i vann. Coleus og geranier er to eksempler.

Timing

Når du tar borekaks påvirker din suksessrate. Roten borekaks, for eksempel kan gjøre bedre hvis borekaks tas et par uker før anlegget går sovende. Andre typer, for eksempel Gran borekaks, rot enklere måte hvis tatt våren. Urteaktige borekaks rot raskt helst planten vokser. Løvtre borekaks gjøre best hvis forankret i sent høsten, vinteren eller tidlig på våren.

Fuktighet

Når du tar en stilk kutte er du eliminere rotsystem, kilden til vann og næringsstoffer for anlegget. Planten vil overleve lenge nok til root uten næringsstoffer, men den trenger vann. Det er viktig å holde kutte i en fuktig tilstand. Gjør et telt plast over kutte så bladene kan absorbere fuktighet fra luften.

Halvert bladene

Stem borekaks trenger bladene å produsere klorofyll, men bladene trenger fuktighet. Fjerne bladene fra bunnen 2 inches av skjæring. Kuttet gjenværende blader, bortsett fra de tre, i to for å redusere belastningen på stammen.