Trenger Mold lys for å vokse?

April 26

Muggsopp kan vokse innendørs eller utendørs under de riktige miljøforholdene. Siden planter trenger lys for å oppnå fotosyntese og vokser riktig, kan du lure på hvis muggsoppsporer også kreve lys. Mens mugg deler noen likheter med planter, for eksempel behovet for fuktighet, har det også noen viktige forskjeller.

Mugg og lys

For å svare på spørsmål direkte, trenger mold ikke lys for å vokse, viser miljørapport University of Illinois forlengelsen. Mold er en sopp, og derfor stole ikke på fotosyntese for sin vekst. Snarere vokser mold ved å multiplisere sporene i en prosess som kalles spiring. Dette skjer som et resultat av kjemiske reaksjoner, som kan forekomme i opplyst samt bek svart områder.

Ideell vekst forhold

Mens mugg ikke krever lett, krever det andre spesifikke vilkår for vekst. For eksempel må mold ha en kilde til dvelende fuktighet. Det kan ikke spire på tørre steder. Derfor presenterer fuktige miljøer perfekt grobunn, på grunn av overflødig vanndamp i miljøet. Formene også vokse bedre på visse typer overflater. For eksempel vokser enkelte typer mold (som svart mold) best på cellulose-baserte overflater, ifølge Centers for Disease Control og Prevention. Cellulose overflater omfatter tre, tepper, puss og noen stoffer (som bomull).

Lys kan hindre Mold

Ikke bare er lys unødvendig for veksten av mold, kan faktisk redusere eller stoppe veksten av mold. Sollys, for eksempel tørker våt overflater. Når en moldy overflater tørker ut, mold ikke lenger har fuktighet å vokse, og derfor blir nøytralisert. Lyset selv hindrer ikke veksten av mold, men hvis lyset er sterk nok, heten produsert av lyset kan stoppe en hele mold kolon i sitt spor.

Mold og mørke

Mold kan noen ganger vokser best i et mørkt miljø, som i en vegg bord, avløp systemet eller kjeller. Disse miljøene mangler ofte varme og luft sirkulasjon nødvendig å hemme veksten av mold og mørket kan spores å gå usett. Resultatet mold kan multiplisere måneder eller aften år, helt ubemerket.