Trenger mødre solen?

June 3

Trenger mødre solen?

Hage mor (Chrysanthemum spp.) er en populær medlem av daisy familien som vanligvis blomstrer på sensommeren og høsten. Utseende avhengig av vilt forskjellige, selv om planter er preget av mørk grønn, aromatiske blader som er dypt lobed. Mødre krever et sted i hagen som mottar solen for minst en del av dagen.

Hardførhet

Opprinnelig fra Japan og Asia, mødre kan dyrkes i hjemmet hage i US Department of Agriculture hardførhet soner 5 til 9. De er tolerante av mild frost. Mødre gjør best når dyrket i et solrikt sted i hagen, ideelt en som tilbyr direkte sollys for fleste av dagen. Mødre dyrket i delvis skygge har svakere stammer; produsere leggier, høyere vekst; og blomstre senere i sesongen enn planter dyrket i hele dagen solen.

Planting

Mødre kan plantes på våren eller fall, selv om planter dyrket høsten er mer sannsynlig å gi etter for frost skade enn de som har hatt tid til å etablere sterke rotsystem. Forbedre jord før planting, blande i organisk materiale som kompost eller torv moss. Plass planter mellom 18 og 24 inches hverandre. Plant ikke mødre nær en streetlight eller andre lys som opererer om natten, så dette kan forstyrre blomst produksjon.

Jord

Hage krysantemum er tolerante overfor en rekke jord typer som jord er godt drenering. En litt surt, fuktig jord forbedret med masse organisk materiale er ideelt. Vann regelmessig for å oppmuntre sunn blomst vekst, særlig ettersom nye knoppene er forming. Gjødsle mødre som har blitt plantet i våren med en vannløselig plante mat. Gjødsling disse mødre en gang hjelper i måneden fremme blomstring gjennom hele vekstsesongen, selv i senger som ikke mottar full sol.

Problemer

Mødre vokst med utilstrekkelig sollys er mer sannsynlig å tiltrekke skade fungal sykdommer og kan mislykkes å blomstre. Planter som ikke er vannet og befruktet regelmessig, eller mister næringsstoffer til konkurransedyktige ugress, kan også mislykkes å blomstre. Forhindre ugress ved å bruke en tynn organisk mulch som gresset eller makulert blader over jorden. Plass planter mye nok slik at riktig luftsirkulasjon, som tørker ut fukten som kan tiltrekke seg sykdom.