Trenger du å forsegle betong etter sliping?

March 5

Trenger du å forsegle betong etter sliping?

Sliping betong med en håndholdt elektrisk slipemaskin fjerner alle belegg og hjelper å bli kvitt eventuelle feil, støt eller andre feil i overflaten. Du må bruke en sealer når du male din betong avhenger av programmet og hva du vil overflaten å ligne. I noen tilfeller kan sliping og polering være en overordnet løsning.

Fordeler

Betong selfangere gi en rekke fordeler. Sealer legger en hyggelig glans til overflaten, og ulike selfangere kan gi deg en opptreden mellom glanset sateng. De også hindre kjemikalier, olje, smuss og fett fra å trenge gjennom overflaten av betongen, og gjør det enklere å vedlikeholde. Lakk bidrar til å minimere slitasje og stoppe vann og salt fra påtrengende og forårsaker skade. Til slutt, selfangere kan hjelpe berike farge og tekstur av farget eller flekket betong.

Sliping

Når du har bakken betongen å kvitte seg med belegget og utsette samlet, kan du bruke en sealer hvis ønskelig. Du kan velge mellom en rekke produkter. Akryl lakk er relativt billig og nonyellowing, mens polyuretan selfangere er tykkere og mer motstandsdyktig mot kjemiske angrep. Epoxy selfangere er svært vannavstøtende og slitesterk; de er mye hardere enn akryl. Forskjellige silanes, siloxanes og silikaen trenge inn i betongen og foreta en kjemisk barriere som ikke endrer betongens utseende.

Grind og tetning

Du kan bruke sealer når du male og gjøre andre nødvendige endringer; denne typen tilnærming kalles grind og segl. Det er billigere enn polering betongen, men bekostning avhengig av nivået på finish. En grovere finish kan etterlate synlige riper selv etter sealer påføres, mens en finere finish vil bli dyrere. Alternativt, betong kan poleres for å gi en enda hardere selv dyrere finish.

Polering

Polering er et alternativ til å bruke sealer etter sliping. Først byggherrer gjelder en densifier å stivne overflaten av betongen, så de finslipe til ønsket nivå finish. Til slutt, byggmester tilkomme gjennomtrengende selfangere. Enten du vil male og sel, polsk betong eller bare grind uten sealer avhengig av budsjettet, mengden slitestyrke du trenger og type utseende du vil. Polering er den dyreste alternativet men også det mest estetisk tiltalende og holdbar.