Trenger du å beskjære Wave Petunias?

April 18

Trenger du å beskjære Wave Petunias?

Wave petunias har blitt veldig populært de siste årene for sine produktive blomstrende vane og enkelhet omsorg. Opprinnelig var de svært begrenset fargevalg, men det er ikke lenger sant; nesten alle farge petunia er tilgjengelig i mange bølge. Vedlikehold av disse skjønnhetene kan være kjedelig, men de er verdt hvert øyeblikk av omsorg de tar.

Skrud omsorg

Når du kjøper en bølge petunia, er sjansene det allerede dekket med blomster sammen med masse knopper bare venter på å åpne. Dette er din sjanse til å flytte den i en større pott, fordi det vil få root-bound fra sin utrolige sesongmessige vekst.

Det er tre for å holde anlegget dekket med blomster: vanning, gjødsling og fjerner brukt blomster. Ikke la dine planter fullstendig tørke ut, befrukte med gjødsel for planter hver to til tre uker, og fjerne blomster som har gått av hver dag. Når du ikke fjerner døde blomster, planter mener det skal sette sin energi på å gjøre frø, ikke blomster.

Midtsommer omsorg

Sørge for anlegget blir nok vann er svært viktig, men ta en proaktiv kurs - vann anlegget tungt natten slik at røttene har best sjanse til å ta vannet til stilkene og blader. Det er best å vann jord direkte i stedet for sprøyting hele med vann for å hindre sopp. Fortsette med gjødsel og plukking av døde blomster.

Sen sommer Care

Av sensommeren kan anlegget begynne å se raggete og uflidd, til tross for din omsorg. Det er på tide å kutte anlegget slik at vann og gjødsel ikke trenger å gå gjennom så mange fot stammer å komme til bladene.

Bruke skarp saks og kuttet lengste grenene tilbake, forsøker å gi anlegget en rund form. Det er bedre å over-trimme enn å ikke kutte nok. Anlegget vil umiddelbart få ny vekst og begynne å vise nye knopper svært raskt.

Høsten omsorg

Den første tunge frosten vil være slutten av din deilige bølger petunia. Inntil da, holde plukker av døde blomster, gjødsle regelmessig og vann etter behov. For å hindre sin død for som lenge en mulig, bringe anlegget i garasjen eller huset på netter som er spådd for å fryse.