Tre sykdommer med hvite Moldy ting

October 10

Tre sykdommer med hvite Moldy ting

Formene er forårsaket av sopp, og trær er utsatt for ulike patogene sopp. Sopp forfall, eller råte, treet er delt inn i tre typer: myk rots, brown rots og hvite rots. Disse typer infeksjoner kan være alvorlig, og noen sopp arter drepe trær i løpet av få år hvis de går ukontrollert. Alvorlige tilfeller av hjertet rot, som henfaller treet tre fra innsiden ut, utgjør også risikoen for å forårsake store lemmer å falle uventet.

Hvit råte Versus brun og myk Rots

Brown rots er den mest alvorlige av de tre råte. De skade trær av råtnende karbohydrater i tre, etterlot av lignin, noe som er brun. Trær av brown rot har tørr, skjøre bark som enkelt smuldrer i terninger og ofte en solid kolonne råtnet tre i bagasjerommet. Myk rots--skyldes både bakterier og sopp - decay karbohydrater og lignin i skogen, men infeksjonen er vanligvis lokalisert. Hvit rots påvirke lignin og cellulose i tre; infiserte tre ser hvit eller gul og føles myk, fuktig, trevlet eller svampete.

Hjertet Rot

Hjertet rot, som ofte produserer hvit råte, kan forårsake omfattende ødeleggelser på trær. Den forfaller treet badebukser, grener og røtter fra innsiden ut, så skaden ofte går ubemerket til den blir alvorlig. Trær som er betydelig svekket på grunn av andre understreker samtidig med infeksjon er spesielt utsatt for potensielt dødelig skade. Når en sopp som fører til hjerte råte er opprettet, produserer den conks eller sopp, som er sopp reproduktive strukturer.

Pulveraktig mugg

Nesten alle arter av treet og busk er sårbar for pulveraktig mugg, som produserer en hvit, moldy stoff på bladene. Dette hvite materialet består av millioner av minutt fungal spores, som deretter bærer på vinden å infisere andre planter. Crabapple, lilla, linden, chokecherry og catalpa er særlig sårbare for pulveraktig mugg, selv om det sjelden fører til alvorlige problemer.

Hva å gjøre

Råtnende, fungal sykdommen påvirker først og fremst gamle trær eller enkeltpersoner som er svekket av stress, som stormer, tørke eller andre patogener. Hvis treet er syk nok til å utgjøre en risiko fra fallende grener, må det trimmet eller fjernes. Holde trær sunn av beskjæringer vil dem når unge å bygge gode struktur hjelpe dem i sine senere år, som vil lære riktig beskjæring teknikker. Sporadisk eller sent sesongen pulveraktig mugg infeksjoner trenger sjelden oppmerksomhet, men svovel spray av 2 til 4 pund per 100 gallons vil trolig redusere problemet. Ikke bruk svovel på valnøtter.