Tre polet bryteren vs Single Pole bryteren

November 30

Tre polet bryteren vs Single Pole bryteren

Enkelt stang og tre polet brytere ser det samme når installert men brukes til forskjellige formål. Nærmere ettersyn avslører at selv en enkelt stang bryter har to terminaler, en tre polet bryter har tre.

Enkelt stang

En enkelt stang bytte Kontroller en varm, eller stadig lever, Elektrisk ledning. Den har to posisjoner: på og av. I typisk hjem ledningsnett, er en terminal-bryteren koblet til hot tilbud ledningen fra elektriske panelet, mens andre terminalen er koblet til varm ledningen av en light fixture. Begge ledningene er vanligvis svart.

Tre polet

Mer kalt vanlig en treveis bryter, en tre polet bryter kontroller tre ledninger. Selv om den bare har to fysiske posisjoner, endres en stilling fra til, plasseringen av andre bryteren i samme krets. En tre-veis bryter kan være kablet forskjellige måter via forskjellige fargede ledninger, avhengig av bryteren plasseringen i forhold til lys de kontroll.

Programmer

Enkelt stang brytere brukes oftest i hjemme belysning kretser for å styre en eller flere lys eller inventar fra ett sted, som inngangen til et rom. Tre stang eller treveis brytere brukes til å styre en eller flere lys eller inventar fra flere steder, for eksempel toppen og bunnen av en flyreise av trapp.