Tre Lobed blomstrende Vines

May 21

Tre Lobed blomstrende Vines

Interessant nok, er de fleste tre-lobed vinrankene i USA faktisk de du ikke ønsker å vokse i hagen din, men er faktisk vurdert farlig ugress du ønsker å unngå hvor som helst i nærheten din gårdsplass. Men en tre-lobed vintreet, pasjonsblomst, er svært egnet for dyrking hvis du bor i USDA soner 8 til 11.

Invasiv morgen herligheter

Morning glory er kjent for de lyse solid eller multi-farget blomstene som åpner om morgenen og lukker før middag. Denne tre lobed, hjertet formet blomstrende vintreet vokser også ved å knytte seg til strukturer med sine tentakler. Så attraktiv som morgensol blomster er, i som de selv frø sender frø flyr langt fra planting området, og på noen steder som Texas og Oregon, returneres med slike kraft (selv om det er ansett som en årlig,) at det er ansett som en invaderende arter.

Pasjonsblomst vintreet varianter

Den vanligste pasjonsblomst arten tempererte steder i USA er P. steinsopp "Sims" eller lilla Granadilla. Den vokser i varmere klima som steder i USDA hardførhet sone 9. Passiflora incarnata er kjent som passionvine, og det finnes steder lenger nord og vil derfor være hardføre USDA hardførhet sonen 8.

P. incarnata eller Maypop (også kalt kan komme) regnes den showiest av Passiflora arter. Denne varianten produserer rosa til røde roser som måler 3 til 5 tommer. Plantene blomster fra sommer i tidlig i høst, med hver blomst varer for en dag. Jevne kanter bladene har tre lapper. Bladene er skinnende dype grønne øverst og en lysere, mer kjedelig grønn på undersiden. Bladene, unge stammer og tentakler er noen ganger blandes med rød eller lilla, særlig i den gule variasjonen. Vines produsere en overflod av frukt og blomster.

Pasjonsblomst vintreet omsorg

Pasjonsblomst vinstokker vanligvis trenger full Søn; men ekstremt varme steder, vil planter gjøre bedre plantet i delvis skygge. Selv om denne vine er i stand til å vokse i mange jord typer, er den ideelle jorden lys til tung sand leirjord med en pH på 6.5 til 7.5. Pasjonsblomst vinstokker har svært grunt røtter, så de trenger utmerkede drenering. Jord må ha et høyt innhold av organisk materiale og lavt saltinnhold. Hvis jorden er altfor surt, søke kalk for å nøytralisere den.

Planter trenger mye vann, og så lenge de får tilstrekkelig vann, vinranker kan blomstre og produsere frukt nesten kontinuerlig gjennom hele vekstsesongen.

Enkel overføring

Pasjonsblomst vintreet er vanligvis vokst fra frø. Frø fra gul planter gi kors pollinering som kan bidra til å overvinne selv sterilitet problemet som er forbundet med den gule variasjonen. Frø som er plantet snart etter fjerning fra frukt spire i omtrent 10 til 20 dager. Frø som er renset og lagret har lavere spiring priser. Plante frø 1/2 1 tommen under overflaten. Frøplante er klar for transplantasjon når de når en høyde på 10 inches.

Planter, også overføres borekaks eller lag med eldre tre med tre-fire noder. Heie hormon kan fremskynde rooting prosessen. Det tar ca 90 dager for borekaks å utvikle nok av en rotsystem være klar for transplantasjon utenfor.