Trær som kan plantes Over vannrør

June 20

Planterøttene naturlig søke vannkilder, og trær er intet unntak. Ifølge University of Tennessee er miljøet i underjordiske rør perfekt for trerøtter, gir næringsstoffer, oksygen, og selvfølgelig vann. Eldre rør kan bli sprakk og mellom delene skjøtene løs med tiden, slik at trerøtter å få og tette dem. Unngå plante trær med omfattende rotsystem som svart valnøtt og willow, som kan spres mer enn 80 fot fra stammen og nesten like dyp. Plante små til middels grunt forankret trær for best resultat nær vannrør.

Japansk, Paperbark og Amur lønn

Plante japansk maple (Acer palmatum) for en dekorativ, sakte voksende treet som ikke forstyrre vannrør. Delikate, men tett, lacy løvverk mounds kalesjen av disse trærne, som kommer i rød, mørk rød og grønn varianter. Paperbark (Acer griseum) og Amur (Acer ginnala) maples er blant de tregest voksende av mellomstore maples, og nå modenhet i en høyde på 20 til 25 fot. Paperbark maples er treffende navn for deres eksfolierende bark som ser ut som revet papir, og Amur maples har strålende gul, lilla eller rød fallet løvverk.

Østlige judastre og Dogwood

Plante østlige judastre (Cercis canadensis) og dogwood (Cornus florida) for sine dekorative våren blomstrer uten frykt for å skade rørene. Judastre vokser med en hastighet på 1 til 2 fot per år og har en attraktiv, åpen-vasen form. Dogwood er en rette og smale treet, og kan ofte nytte av ly av et hus eller andre trær. Dogwood kommer i mange varianter, og er også tilgjengelig i dverg skjemaer som ikke etablerer dyp rotsystem.

Ginkgo og Crabapple

Prøv eksotiske ginkgo (ginkgo biloba), kjent for sin fan-formet, veinless blader og grasiøs form. Det er også svært sakte voksende på mindre enn 1 fot per år. Disse trærne ta lang tid å nå modenhet, noe som gjør dem populære urbane plante, fordi de ikke vokse sin plass. Crabapple har bredt spredt men lav høyde, og akkurat som sin baldakin, røttene spredt bredt men ikke dypt. Crabapple (Malus spp.) kan være en litterbug med blomster og frukt, men våren blomstrer er en spektakulære, pulserende rosa dyp lilla eller hvit.