Trær med Hard røde bær & gul-rød blader om høsten

November 26

Sumacs produsere klynger av hard røde bær som pent utfyller deres høst løvverk. Mens disse trærne ikke er vanligvis regnes som god landskap prøver på grunn av sin uregjerlige vekst vane, er de nyttige i åssidene å kontrollere erosjon. De kan også bli plantet langs naturalisert egenskapslinjene hvor deres høstfarger kan bli verdsatt. Landskapet bruk rundt i huset, men er det en plante som er frisk-artet og har gul-rød fallet løvverk.

Staghorn Sumac

Rhus typhina, ofte kalt staghorn sumac, vokser i både tre og busk. Enkelte trær vanligvis vokse til en eldre høyde på 15 til 25 fot, men kan nå 35 fot med en 6 - til 12-tommers diameter bagasjerommet. De kan danne 20 til 30-fots bredt busk som kolonier ved å sende opp sucker skudd i naturen. Treet har en løs åpne vekst form og flat krone eller baldakin topp. Dette østlige USA native har vokst i dyrking i århundrer som en dekorativ treet i Europa. Det er hardfør USDA hardførhet soner 3 til 8.

Grener og løvverk

Staghorn sumac blader kan være opptil 2 fot lang. Hvert blad har 13 til 27 brosjyrer som er 2 til 5 inches lang. I løpet av våren og sommeren er løpesedler lys grønn. I høst endre de til gul-oransje, gul-rød eller rød. Greiner er dekket med myk fuzz. Når dette deciduous tree er bare i vinter, ligner grenene fløyel dekket hornene av en hjort, derav navnet staghorn. Det er noen ganger referert til som fløyel sumac, fuzzy sumac eller hårete sumac.

Bær

Staghorn sumacs er ulik, som betyr det er mannlige og kvinnelige trær. Fra slutten av våren til forsommeren produserer både mannlige og kvinnelige staghorn sumacs greenish-gul blomster i lang panicles eller klynger som er formet som en membran. Kvinnelige blomstene vil produsere berry klynger hvis det er en pollinator i nærheten. Bær eller steinfrukt klynger kan være opptil 8 inches lang. Disse drupes er harde, lyse rødt og dekket med små hår når modnes. Utover høsten de blir mørk rød og ofte forblir på treet til våren hvis ikke spist av dyreliv. De pleide å være høstet og gjort til en drink av innfødte amerikanske indianere. Drikken har en smak analog med brus og er høy i vitamin C.

Kultivarer

R. typhina "Dissecta" er en kortere voksende kultivar som vanligvis når en eldre høyde på 9 til 15 fot, men kan vokse til 25 feet lang. Denne kultivaren suckers aggressivt og kan danne en 15 - til 20-fots bredt kratt. Dens vekst form, blad farge og bær er lik arter men det blomstrer tidlig på sommeren. Blad kantene er dypt kutt eller dissekert. Denne kultivaren er hardføre i soner 3 til 8.

R. typhina "Bailtiger/Tiger Eyes" er en dverg plante som vokser til mellom 3 og 6 fot høy. Det suger ikke aggressivt, men vil fortsatt sende opp en sucker skyte noen ganger. Er 1 til 2 fot lang med brosjyrer som er dypt kutt eller dissekert langs kantene, gir det en pyntegreiene bregne-lignende utseende. Løpesedler er chartreuse når de kommer ut på våren, slå gule sommeren. Høsten slår de lyse gul-oransje eller gul-rød. Denne dverg kultivaren blomstrer i tidlig sommer og kvinner vil produsere klynger av hard røde bær hvis pollinated. Det er hardføre i sonene 4 til 8.