Trær for personvern & vind

October 27

Trær for personvern & vind

Når ser for trær å bruke for både privat og vindresistens, må varianter som er sterke og tett. Du kan tenke på å velge én art å plante i nærheten rad, men dette ville være en feil. Mens dette vil skape umiddelbar personvern, vil trærne til slutt mengden hverandre og dø av. Beste måten bruk trærne for å opprette både personvern og vind er å plante to eller tre sjangling rader. Flere rader at rommet for trær å vokse mens innlevering hullene mellom trærne. Det også mulig å plante flere ulike varianter av trær, som sikrer du ikke mister personvernet bør en variasjon påvirkes av sykdom eller skadedyr.

Tuja

Tuja (Thuja spp.) er smale evergreens som er tett nok å gi personvern mens sterk nok til å tåle sterk vind. Unngå plante dem i varme, tørre steder. Den amerikanske eller østlige tuja (T. occidentalis) vokser ca 20 til 30 fot høyt med en 12-fots spredning. Plante trær rundt 3 fot fra hverandre. Det er hardfør USDA soner 3 til 7. Den gigantiske tuja (T. Plicata) er raskere voksende og liker en fuktig, godt drenering jord i soner 5 til 7. Det kan vokse opp til 70 fot høy.

Gran

Flere varianter av Gran (Picea spp.) lage utmerket vind-blokkerende skjermer. Norge Gran (P. abies) og den hvite Gran (P. glauca) er både raskere økende Gran trær som nå ca 40 til 60 fot høy. Norge Gran er hardføre i USDA soner 3 til 7; den hvite Gran er hardføre i sone 2 til 6. Svart Gran (P. mariana) og the Colorado blue spruce (P. pungens) er både tregere voksende alternativer. Svart Gran kommer ca 30 til 40 fot høye i sone 2 til 5. The Colorado blue spruce vokser over to ganger at høy og er hardføre sonen 7.

Furu

Når du ser på furutrær, er best for både privat og vindresistens white pine (P. strobus). Det er også raskt voksende så lenge det finnes et solrikt sted i fuktig, godt drenering jord. Det kan nå høydene av 80 fot med en 30-fots spredt i USDA soner 3 til 8. På banen furu (P. rigida) litt tregere vokser og bare når ca 40 til 60 fot høy i sonene 4 til 7. En litt mindre alternativet er Virginia furu (P. virginiana). Den vokser ca 15 til 40 fot høye vil vokse i fattige, tørr jord inkludert leire i sonene 4 til 8.

Andre eviggrønne trær

Andre eviggrønne trær som kan brukes for personvern og vindresistens inkluderer en rekke einer trær (Juniperus spp.). Rocky Mountain einer (J. scopulorum) er en tregere voksende treet som tørke tolerant USDA soner 3 til 7. Easten redcedar (J. virginiana) er en hardfør treet som vil tolerere en rekke grunnforhold i soner 3 til 9. Kinesisk einer har blålig grønn pinne og er hardføre i sonene 4 til 9. Både kanadiske (Tsuga Canadensis) og Carolina (Tsuga caroliniana) hemlock gjøre det bra i soner 3 til 7. Både nå høyder på rundt 30 til 80 fot høy.