Tradisjonelle renessansens blomster

May 30

Tradisjonelle renessansens blomster

Under middelalderen og begynnelsen av renessansen, ble blomster spist og brukte å gjøre fargestoffer eller medisiner. Etter deres ekskludering i middelalderen ble kunst populært igjen. Utformingen inspirasjon for hager kom fra metodene landskap av grekerne og romerne. Tradisjonelle renessansens blomster ble også verdsatt for sin skjønnhet og duft.

Marigold

Renessanse marigolds er ikke det samme som moderne varianter. De så mye som calendula urt, med daisy-lignende blomster i oransje og gull. Det opprinnelige navnet på denne blomsten var Marias gull, gi hyllest til jomfru Maria. Renaissance hagen innlemmet marigolds; de ble brukt som en bitter urt i matlagingen og medisiner for å lette smerten av stikk.

Blue Iris

Roten av blue iris hadde flere bruker i denne perioden, og ble brukt til å lage fargestoff og blekk. Iris' lang, grønne bladene ble brukt å gjøre gulvmatter og taket Tekke, mens blå saften av anlegget kurert sykdommer i tennene og gums. Tørket roten ga en herlig duft, og var en forløper for orris rot - en duft bindemiddel i potpourri i dag. De blå blomstene var uvanlig og ettertraktet for dekorativ Renaissance hagen.

Tusenfryd

Tusenfryd ble kalt "okse øyne" fordi de lignet øyet av en okse og "dagens øye" fordi de åpnet når solen steg. Margaret av Angou, kona til Henrik IV, elsket tusenfryd; Henrik VIII brukt dem som et middel i vin for å kurere sår. Kronene av tusenfryd prydet hodene til mange Renaissance jomfruer, og tilstedeværelsen av blomster ble oppfattet som et sikkert tegn på våren.

Fiolett

Violet er også knyttet til jomfru Maria og symboliserte renhet og ydmykhet. Fioler er spiselig, og pynt for mat i senmiddelalderen. Kronbladene produserte medisiner, mens oljer fra blomsten parfyme for bading. Fioler har tre kronblader, som tilknyttet den hellige treenighet i løpet av renessansen. Fioler er avbildet i de berømte Cluny billedvev av enhjørninger vevd på 1400-tallet.

Nellik

Gillyflower er den renessanse versjonen av carnation; Det er relatert til dagens dianthus eller "rosa." Blomstene var rosa og burgunder og har en krydret duft som cloves. De ble brukt til smaken vin og skjule feil smaken av medisiner i middelalderen; de var også grensen planter for Renaissance hager.

Rose

Roser ble dyrket i Roma, og deres skjønnhet var en inspirasjon for Renaissance hagen. Mange monarker brukt rose som deres personlige symbol. Det var enda en krig oppkalt etter blomsten på 1400-tallet kalt krigen i Roses. Røde roser symbolisert huset Lancaster, mens white de var i York. Roser ble tungt dyrket i løpet av renessansen og så mer ut som en moderne enkelt rose enn te steg variasjon. Damask roser var populære, som var brier roser, med deres tykk, rambling torner. Rose hofter ble brukt til å lage te som forhindret skjørbuk.