Tørketrommelen visne fargede skjorter?

May 13

Tørketrommelen visne fargede skjorter?

Klesvask er ikke rocket science, men når det ikke gjøres riktig, kan det skade og visne klærne og koste deg penger. Uriktig tørking er oftest skylden når skjorter som en gang var lys og levende blir kjedelig og falmet. Høy varme og friksjon kan ødelegge selv de tøffeste av skjorte stoff. Par som med mange kjemiske rengjøringsmidler og stoff softeners fargene ikke trenger stå en sjanse. Noen endringer i Klesvask rutine kan holde deg fra å miste skjorta.

Les etiketten

De fleste skjorter har etiketter som gir deg tørking instruksjoner. Hvis du følger omsorg instruksjonene på etiketten, er du mindre sannsynlig å skade og visne du skjorte. Hvis du er skjorte ikke har en etikett, sjekk etiketten på en skjorte laget av en lignende stoff i en lignende farge. Legg aldri skjorter i tørketrommel som instruerer å flat til tørk, eller henge tørt. Selv om skjorta overlever de første noen turene gjennom tørketrommelen, til slutt vil den begynne å visne og viser tegn til stoff skade. Folk flest forsømmelse deres skjorte vasking og tørking instruksjoner, men gjør så kan dramatisk redusere levetiden på plagget.

Tørr innsiden ut

Good Housekeeping nettsted anbefaler at du aktiverer din skjorte innsiden ut både før du vasker det, og før du plasserer den i tørketrommelen. Snu skjorter genseren beskytter utsiden av stoffet fra eksponering for høy varme og skader forårsaket av friksjon. Risting og gni sammen forårsaker fibrene til split, og stoffer å trekke og pillen. Jo mer skade din stoffer har, det mer falmet de vises. Snu skjorter genseren vil også beskytte logoer, dekaler, broderi og andre dekorative detaljer blekner.

Få temperaturen rett

Varmen er fienden av lyse farger. Uansett hva slags stoff som skjorta er gjort, forårsaker både vaske klærne dine i varmt vann og tørke dem i høy varme falming og stoff slitasje. Vask mørke skjorter med andre mørke klær i kaldt vann. Tørr skjorter med varmeinnstillinger angitt på etiketten eller bruke det laveste beløpet av varme kan fortsatt tørke klærne i rimelig tid. Fjern skjorter før de er helt tørt, om mulig, og la dem lufttørke resten av veien.

Bruk milde rensemidler

Harde Klesvask såpe, pletten fjerning og stoff softeners kan reagere med fargestoffer i skjorter og visne farger. Ikke bare kan en harde rensemidler stripe dør fra din stoffer, men de kan også skade stoffet, som forårsaker klær se falmet og kjedelig. Bruk vaskemiddel og tøymykner spesielt designet for å hindre filtrert på lyse eller mørke fargede klær. Unngå å bruke for mye Klesvask vaskemiddel eller vannivå i skyll syklusen å hindre rester av vaskemiddel fra stikker til klær og forårsaker falming og skade.