Tomater vokser opp ned?

October 27

Tomater vokser opp ned?

I hagearbeid sirkler er voksende planter som tomater opp-ned en voksende kjepphest takket være et produkt som kalles Topsy Turvy tomat planter. Beholder gartnere bruk produktet eller lage egne beholdere. Opp-ned plantasjeeiere henge fra en krok og la gartneren plante tomat i bunnen av apparatet.

Fordeler

Ifølge gartnere som vokse opp ned tomater, får planter bedre luftsirkulasjon når de vokser i denne mote. I tillegg er tomater som vokser opp ned fri for skadedyr som cutworms og rot-knute nematoder som invaderer tomater plantet i jorden. Opp-ned tomater er former for plassbesparende container hagearbeid. Tomater kan henges fra snorene, utenfor kanten av balkong eller fra takskjegget til et hjem.

U-formet planter

I naturen vokser tomatplanter oppreist mot lyset. Det er ingen eksempler på tomatplanter som vokser invertert. Hensyn til deres tendensen å vokse mot en lyskilde, utvikle tomatplanter som er plantet oppned ofte en U eller J formet sving i deres tips. Opp ned tomat dyrkere behandle denne svingen en dekorativ funksjon eller en kuriositet er svingen faktisk er tomatplante forsøk på å vokse mot lyskilden.

Ubestemte eller Determinate tomater

Tomatplanter vokser i to typer: ubestemte og determinate tomatplanter. Ubestemmelig har lange stilker og bære frukt over en rekke måneder. Disse plantene er ofte referert til som vinstokker fordi de er trent opp trellises. Determinate planter er liten, busk som planter med stive stilker som bærer sin frukt samtidig. Gartnere som vokse opp ned tomater vanligvis Velg ubestemte planter opp ned tomat vokser. Stive plante stilkene determinate planter kan bryte under vekten av frukt.

Hjemmelaget vs Beef plantasjeeiere

Selv kommersielt produsert plantasjeeiere er tilgjengelige i flere merker i nasjonal lenken butikker, foretrekker noen gartnere å lage sine egne plantasjeeiere bruker en rekke metoder. Noen av disse plante metoder omfatter boring hull i bunnen av en 5-gallon plast bøtte eller hengende en plast brus flaske eller melk mugge opp ned og plante tomat i tuten. En vokse bag kan også gjøres ved å klippe hull i bunnen av en bok bag eller handlekurv.