Tomater vil ikke modne

August 12

Mange talentfulle gartnere har møtt en rikelig bush av grønne tomater som bare ikke synes å modnes. Stekte grønne tomater kan være deilig, men et kjøkken trenger plumpe, saftig rød de også. Tomater kan stubbornly nekter å modne for et par grunner. Ivareta anlegget miljøforhold vil sikre tomatene får rød.

Hvordan modne tomater

Tomater modnes i et klima av masse sol, spring dusjer og moderat sommertemperaturer. Tomater modnes ikke hvis temperaturer bli også het - den vanligste årsaken til sta grønne tomater. Plantens blad gi hormoner og næringsstoffer som gjør tomater rød. Full modning tar 40 til 60 dager etter befruktning. Halvveis gjennom denne tidsperioden, en tomat når full størrelse og begynner å skifte fra grønt til rødt.

Temperatur

Hvis lufttemperatur ca 85 Fahrenheit, kan ikke tomatplanter produsere karoten og lycopene avgjørende for moden, røde frukter. Røttene skal være under 80 F. Hvis området har temperaturer over 85 F, skyggelegge tomatplanter for å redusere temperaturen. Legge til mulch rundt røttene av planter å beskytte røtter fra høy varme. Kalde temperaturer, derimot, langsom modning i tomater som ikke langt nok langs modning prosessen. Som temperaturen blir kjøligere, røde tomater fortsetter å modne, men chill kan skade modning prosessen i tomater som er fortsatt grønt.

Hva å gjøre

Modning en stor last av tomater krever blad plass. Vekst krav kan overbelaste en plante så det har problemer med å balansere vekst med de nødvendige komponentene for moden, deilig frukt. Fjern overflødig grønne tomater fra en plante å lette belastningen og fremskynde modning. Hvis det er bare noen uker igjen før frost, fjerne ekstra blossoms å oppmuntre resterende frukt å modne kraftig. Beskytte planter og kontroll temperatur ved å legge til mulch og øke fuktighetsnivået. Legge til ekstra gjødsel er ikke sannsynlig å hjelpe modne tomater, så problemet ikke er relatert til ernæringsmessige mangel.

Høsting grønne tomater

Trekke av disse ekstra grønne tomater bør ikke anses som tap, så de kan brukes i deilige oppskrifter og noen kan være modnet av vintreet. Modnes "voksne" grønne tomater av vintreet for god smak. Disse tomater kan bli identifisert av følgende tegn: full størrelse, huden blir fra grønt til hvitt, frø omsluttet gel og ingen tomrom i frukt. Modnes i en pappeske ved romtemperatur og vente et par uker, overvåking for kvalitetsforringende. Du kan eventuelt stek grønne tomater, gjøre dem til velsmak eller lapskaus dem.