Tomater med gule blader og brune flekker

July 24

Tomater med gule blader og brune flekker

Gule blader og brune flekker på en tomatplante kan føre til en rekke problemer. En nærmere undersøkelse av anlegget vil avgjøre hvilken sykdom du arbeider med. I de fleste tilfeller er indikere disse symptomene et problem som vil sterkt redusere tomat ytelse for sesongen. Du bør iverksette tiltak for å redde hva du kan og unngå problemet i påfølgende sesongene.

Septoria Leaf Spot

Planter med septoria leaf spot vil først utvikle små grå flekker på bladene med mørkere brun eller svart kant. Sykdommen smitter vanligvis bladene på bunnen av anlegget først. Når bladene begynner å gul, har sykdommen kommet betydelig. For å forhindre denne sykdommen, skal du vann din tomater på bunnen av anlegget bare. Fjern anlegget rusk på slutten av sesongen og rotere tomat avlinger ofte slik at de ikke er plantet i samme område år etter år. Tomater skal plantes i samme område bare hvert tre til fire år for å forhindre denne sykdommen.

Tidlig Blight

Lik septoria leaf spot, tidlig blight kjennetegnes først av flekker på bladene. Disse stedene er brun svart i fargen. Stammer og frukt kan bli smittet med disse stedene og gulfarging blader kan skje rundt bunnen av anlegget. Denne sykdommen er forårsaket av en sopp kalles Alternaria solani og oppstår vanligvis i nordvest. For å hindre tidlig blight, ta samme tiltakene som brukes med septoria leaf spot. Du bør også unngå roterende tomater med poteter eller plante dette nær hverandre.

Fusarium Wilt

Fusarium wilt er forårsaket av sopp Fusarium oxysporum. Bladene vil begynne å gul og wilt nederst på plante- og fremgang oppover. Browning områder kan sees på stammen. Selv resistente varianter kan bli smittet, men med disse sykdommen vil være mindre alvorlig og tomat avkastningen påvirkes ikke som alvorlig. For å unngå fusarium wilt, bør du ødelegge alle infiserte planter på slutten av sesongen og rotere tomater så de ikke er plantet i samme jord oftere enn hvert fjerde år.

Verticillium vil

Verticillium vil kan skyldes Verticillium dahliae eller Verticillium albo-atrum. Symptomene på verticillium vil er nesten identisk med de av fusarium wilt. Denne sykdommen kan påvirke en rekke grønnsaker og frukt inkludert pepper, poteter, reddik, vannmelon og jordbær. For å forhindre denne sykdommen, bør du rotere tomater fra ikke bare andre tomater men aubergine, poteter og også.