Tomat rot vekst

March 4

Tomat rot vekst

Tomatplanter trenger fire grunnleggende mineraler for sunn vekst. Balansen av disse fire mineralene i jorda og hvordan du vann anlegget bestemmer hvordan tomatplanter utvikle, størrelsen på deres stammer, tykkelsen av løv, dybden av roten systemer, anlegget vigor, sykdomsresistens og størrelse og overflod av frukt. I tillegg tidspunktet for planting, befruktning og vanning er avgjørende for å bygge en sunn rotsystem.

Planting

Tomater har en bemerkelsesverdig evne til å vokse røtter langs deres stammer. Hvis du grave en grunne grøfter i godt drenert jord og plante seedlings liggende på sine sider, vil de legge ekstra røtter langs stilkene og øke volumet av roten systemer. Stammen over bakken vil slå naturlig.

Vanning

Unngå vanning for ofte. Tomatplanter har en tendens til å utvikle svak, grunne roten systemer når vannet lett slik at bare de få inches jord absorberer vann. Tomater må bli vannet dypt så ofte som nødvendig for å holde jorda fuktig, men ikke våt. Vann bunnen av planter med en soaker slange eller åpne slangen. Ikke spray bladene mens vanning. Våt løvverk kan forårsake fungal infeksjoner, insekt problemer og sykdom, så holde plantene så tørr som mulig og fordele dem slik at de får riktig ventilasjon.

Temperatur

Tid transplantasjon av frøplanter slik at faren for frost er fortid og jord oppvarmet til en jevn 60 grader. Varm jord er viktig å akselerere veksten. Natt temperaturer må være minst 55 grader eller blossom dråpe oppstår. For å produsere frukt, må temperaturen på noen tidspunkt være mindre enn 95 grader. Kaldt vær i slutten av våren kan forårsake blossom misdannelse. Høy varme tidlig i vekstsesongen kan forårsake blomster til wilt og tomater dele.

Befruktning

Når den nye seedlings er etablert, gjødsle hver uke til 10 dager med tomat-spesifikke gjødsel følge instruksjonene fra produsenten. Ikke over gjødsle eller bruke gjødsel med urea eller ammoniumnitrat, som stimulerer vintreet vekst og oppfordrer grunne akselerere veksten på bekostning av frukt produksjon. Tomatplanter trenger bare en liten mengde av nitrogen.

Røtter og frukt

Fosfor fremmer en sterk, sunn rotsystem samt forbedre blossom produksjon og frukt innstillingen. Tomatplanter må også potasium under fruiting å fremme frukt vekst og støtte helsen til anlegget. Frukter igler kalium og kalsium fra bladverket og svekker stilkene, så en dyp rotsystem er viktig å gjenopprette tapt kalium og kalsium til anlegget. Noen gartnere plante banan skreller i hullet rundt tomat frøplante røttene. Som skallet råtner, begynner å gi ekstra kalium og kalsium i jorden under frukt produksjon. En 8-32-16 eller 6-24-24 gjødsel er best.