Tomat plante vitenskapelige navn

May 25

Tomat plante vitenskapelige navn

Tomater er New World planter. De var ukjent for europeere før Columbus tok dem tilbake på slutten av 1400-tallet. De hadde en rekke indianske navn og det er en av disse indiske navnene som gir oss det engelske ordet «tomat.» Det tyske navnet "wolf peach" gir oss det vitenskapelige navnet "lycopersicum."

Solanum lycopersicum

Tomat anlegget er uvanlig ved at den har minst tre vitenskapelige navn. Solanum lycopersicum er de mest vanlige, og den plasserer tomat (riktig) i søtvier familien (Solanaceae), sammen med tobakk, potet, aubergine og belladonna (deadly søtvier). Anlegget ble gitt dette navnet av Carl Linnaeus i 1753, men navnet ble utfordret i 20 år, og igjen litt over et århundre senere. Det var ikke før moderne DNA-testing teknikker ble oppfunnet at Linnaeus' originale klassifisering ble bekreftet for å være korrekt. Selv om dette vanligvis avtalte navnet i mest vitenskapelige publikasjoner, er senere navnene fortsatt brukes av noen myndigheter og mange seedet kataloger.

Lycopersicon esculentum

I 1768 navn Philip Miller er tomatplante Lycopersicon esculentum. Dette kan ha vært i stor grad en markedsføring knep - folk ikke var komfortabel med en mat i deadly søtvier familien. Selv om dette navnet har lenge vært kjent for å være feil, er det fortsatt funnet i publikasjoner av slike ærverdige organisasjoner som PubMed og Perdue University. Noen ganger det riktige navnet (Solanum lycopersicum) er oppført som en "synomym" og noen ganger ikke. Lycopersicon esculentum navnet er fast etablert i litteratur og vises selv i flere ordbøker.

Lycopersicon lycopersicum

I 1881 introduserte Gustav Karl Wilhelm Hermann Karsten navnet Lycopersicon lycopersicum. Dette navnet finnes ikke lenger i vitenskapelige referanser, men det kalles ofte "vitenskapelig navn" i frø selskap litteratur. Hvis du gjør et søk for Lycopersicon lycopersicum finner du koblinger til tusenvis av frø selskaper. Denne forvirringen av vitenskapelige navn gjenspeiles i en forvirring i populærkulturen om tomater. I år var det et spørsmål om hvorvidt tomatene var frukt eller grønnsaker. Kulinariske uttrykk de er en grønnsak (ofte spist i hovedrett enn i ørkenen kurset), men i biologiske vilkårene er en frukt fordi de har frø. I 1893 slo USAs Høyesterett"" saken ved å erklære tomat en grønnsak. Tennessee viser den som den state vegetabilske Alabama viser den som staten frukt og Arkansas viser den som både tilstand frukt og staten grønnsaker.