Tomat plante sykdommer identifikasjon

November 1

Tomater er utsatt for en rekke sykdommer som kan skade blader og frukt. Mange av disse sykdommene er forårsaket av sopp-infeksjoner og behandles med soppmidler.

Tidlig Blight

Tidlig blight er forårsaket av en sopp som heter Alternaria solani. Tidligste symptomet er tap av lavere løv. Neste, brune eller svarte flekker skjemaet øverst blader, gjenværende bladene gule og skrumpe. Infeksjon skaper senket og svarte områder i frukt, Mark Gleason og Brooke Edmunds fra Iowa State University forlengelsen.

Sent Blight

Gleason og Edmunds angir at sent blight oppstår vanligvis i slutten av August, spesielt hvis været er kjølig og vått. Det er forårsaket av Phytophthora infestans sopp. Vann-gjennomvåt områder blir infisert først. Blader og frukt utvikle mørke farger eller grønnaktig flekker, og frukten henfall raskt.

Pulveraktig mugg

Pulveraktig mugg skyldes Leveillula taurica sopp. Den første symptomet er en rekke lyse gule flekker at skjemaet anlegget eldre blader. Bladene dø på stammen. Utah State University samarbeidende forlengelse forklarer at tapet av bladene gjør frukten mer utsatt for solskader.