Tomat plante sykdom identifikasjon

June 25

Tomat plante sykdom identifikasjon

Tomatplanter er utsatt for mange typer sykdom, inkludert viral lidelser, bakterielle infeksjoner og soppinfeksjoner. Det er dusinvis av forskjellige patogener som kan infisere tomatplanter. Identifisere et problem er ikke vanskelig, men diagnostisere årsaken kan være. Enkelte trinn, men kan iverksettes for å bestemt sykdommen påvirker en tomatplante.

Identifisere berørte deler

For å identifisere en tomat lidelse, må du nøyaktig identifisere alle deler av anlegget som påvirkes. Inspiser grundig hele anlegget, inkludert bladene, stilker, blomster og frukt. Merk problemtypen, inkludert detaljer om fargen på noen flekker, curling blader, og stammer skade. Hvis mulig, ta bilder av problemområdene av infiserte anlegget.

Når hagen

Sjekk anlegget i spørsmålet for insekter. Noen insekter, som bladlus, kan bære sykdom. Når du har oppdaget en infisert plante, sjekk i nærheten planter for underskriver av lignende problemer, i tillegg til insekter. Dette kan være viktig fordi noen ganger insekt skade kan simulere symptomer av patogene lidelser. Psyllids, for eksempel sette inn en gift i anlegget mens fôring, som kan føre til gulfarging.

Konsultere en identifisering Guide

Det finnes flere ressurser på Internett for å identifisere tomat lidelser. Mange av disse er satt av fremtredende universiteter som Texas A & M University of Florida og Cornell University. Det er databaser av fargefotografier, symptomer og vitenskapelige navn av patogener. Nøye sammenligne dine egne notater og fotografier til data og bilder på disse nettstedene.

Sammenlign alle symptomer

Se hele databasen for symptomer som samsvarer med ditt eget problem. Flere sykdommer har lignende symptomer, og noen sykdommer påvirker mer enn en del av en tomatplante. Ikke slutte å se så snart du matche et symptom eller du kan misdiagnose problemet.

Sjekk andre kilden

Hvis du er usikker på diagnose, kan du kontrollere en annen database. Hver har forskjellig informasjon og kan ha bedre bilder av et bestemt problem. Holde sammenligne dine egne data for webområdene problemet identifikasjon til du er sikker på diagnose.