Tomat plante sykdom behandling

October 3

Tomat plante sykdom behandling

Som en av de mest populære grønnsakene dyrket ved hjem gartnere over hele landet, er tomater gjenstand for mange spørsmål om sykdommer og deres behandling. Mange sykdommer kan påvirke tomater, og selv om noen er svært alvorlig, er kontrollert av riktig forebygging og behandling.

Forebygging

Den mest grunnleggende teknikken for kontrollerer tomat sykdommer og lidelser er forebygging. Riktig jordforbedring inkludert tilling, som dreper ugress og visse insekter, er viktig. Kontroller at jorden har en pH-nivået i 6.2 til 6,8. Dette gir riktig nærings-opptak og utnyttelse. En tilstrekkelig mengde gjødsel og organisk materiale i jord sikrer det blir ingen problemer med mangler. Vekstskifte er en annen nyttig teknikk. Prøv ikke å vokse tomater på samme sted hvert år. Flytte tomatplanter fra ett område av hagen til en annen året bidrar til å forebygge sykdom. Hvis sykdommen er et problem ett år, skal du brenne alle døde planter på slutten av året og om mulig sterilisere noen bur eller innsats med en lommelykt eller en brann. Også, ikke røyk eller bruke tobakksprodukter nær tomatene, som de er utsatt for tobakk mosaikk virus som kan være tilstede i tobakksprodukter.

Motstand koder

Varianter som sykdom. Disse varianter angis av koder på frø pakker eller i beskrivelsene i seedet kataloger. Noen av disse kodene er V, F eller FF, N, A, T, m og TSWV. "V" angir motstand til Verticillium familien av sykdommer, "F eller FF" betegner Fusarium oxysporum motstand, "N" refererer til en motstand mot nematoder, "A" står for Alternaria, "T" angir tobakk mosaikk virus, "St" er Stemphylium eller grå leaf spot og "TSWV" er koden for tomat oppdaget wilt virus. Noen varianter vil bære motstand mot én eller flere av disse sykdommene. Imidlertid betyr motstand ikke at de er immune men bare at de er mindre sannsynlig å sende til en av disse lidelser enn mange nonresistant.

Mangel "Sykdommer"

Mange dyrkere feil enkel næringssalter mangler som sykdommen problem. Hvis tomatplanter stille forkrøplet vekst, gulfarging blader, blader med grønne vener, men gule farge, lilla blad farge eller tomater som råtner på blomstre slutten, er det sannsynligvis en indikasjon på en næringsstoffer mangel og ikke en sykdom. Se avsnittet ressurser for en link til bilder av mangel lidelser og beskrivelser. Alle disse problemene kan kureres med riktig befruktning.

Behandlinger

Mange behandlinger er tilgjengelige i din lokale hage senter. De fleste tomat sykdommer kan holdes i sjakk hvis en soppdreper brukes ved første tegn på problemer. Fjerne syke blader og stengler. Tomatplanter med viral lidelser bør fjernes umiddelbart og alle verktøyene desinfiseres. Se delen ressurs for en link med bilder av planter med ulike sykdommer og spesifikke behandlinger for hver sykdom.

Dyrking teknikker

Andre teknikker er viktig for sykdomsforebygging under dyrking. Unngå håndtering og arbeider med planter mens de er våt. Unngå topp vanning; Prøv å vanne plantene på overflaten. Unngå vanner om kvelden for å holde ned soppinfeksjoner. Unngå håndtering andre arter som paprika, meloner og medlemmer av søtvier familien mens du arbeider med tomater. Prøv ikke å plante tomater nær planter av denne typen. Behold senger ugress og skadedyr når funnet, spesielt bladlus, som kan bære og overføre sykdom.