To typer tropisk skog

November 21

To typer tropisk skog

De to kjente typene tropiske skoger er tropisk regnskog og tropiske løvfellende skogen. Kategorisere tropiske skoger er imidlertid et mangfoldig emne. Ifølge Food and Agriculture Organization av FN finnes følgende typer tropisk skog: fuktig tropisk skog, barmark tropisk skog og mangroveskoger. Disse klassifikasjoner gir kun en indikasjon på mangfoldet. Tropisk skog ligger i Sør og Sentral-Amerika, Afrika, Asia og Stillehavet. Nesten halvparten av verdens skoger er i tropene.

Tropisk skog

Varm temperatur og fuktighet opprette tropisk skog. Den gjennomsnittlige nedbøren i en tropisk skog er 90 tommer per år. Årlige temperaturen er minst 75 grader Fahrenheit. En tropisk skog, som er samme størrelse som to fotballbaner, kan inneholde 42 000 forskjellige arter av insekter, 750 typer trær og 1500 planter. Hvis det var ingen mennesker som bor på jorden, ville en tykk band tropisk skog omgir hele equatorial sonen.

Tropisk regnskog

En tropisk regnskog må Tropic of Cancer og Tropic of Capricorn. Skogen må være varm og frost gratis hele året med liten eller ingen daglige svingninger. Det må også få regelmessig regn hele året. De levende organismene holder alle næringsstoffene, dermed jord er nærings-fattig. Tropiske regnskoger dekker bare en liten prosentandel av totalen tropisk skog. Største tropiske regnskogen er i Brasil, Kongo, Indonesia og Malaysia.

Fuktig løvfellende skog

De fleste av skogene i tropene er fuktig lauvskog. De har våte og tørre årstiden. I den tørre årstiden, kan trærne miste sine blader. Denne typen skogen er vanligvis av den tropiske skogen. Som klimaet blir tørrere, endre de savanna og gressletter. Fuktig lauvskog har mindre trær og færre arter enn regnskoger.

Andre typer tropisk skog

Mangrover bor fjæra margen mellom hav og land. Mangrove røttene stabilisere fjæra. De også låse sedimenter og råtnende vegetasjon, dermed bidra til produktiviteten i økosystemet.

Verdien av tropisk skog

Tropisk skog har en stor økonomisk og økologisk verdi. De fleste av verdens dyr og plantegenetiske ressurser bor der. Et stort antall forskjellige verdifulle råstoffer stammer fra tropiske skoger, inkludert gummi, frukt, nøtter, kjøtt, rotting, medisinske urter, trelast og kull. Rundt 200 millioner mennesker bor i lysninger i tropiske skoger.

Ødeleggelse av tropisk skog

På 1900-tallet er hvor tropisk skog redusert med halvparten. Ødeleggelsen fortsetter med en urovekkende hastighet. Tap av tropisk skog øker erosjon, vannskille skader og tap av bolig for mange dyr. Ødeleggelse av tropisk regnskog har en enorm effekt på global oppvarming og av karbondioksid i atmosfæren.