To kjøttetende planter

July 26

To kjøttetende planter

Fordi de vokser i et miljø som mangler jord-basert næringsstoffer, tilpasse kjøttetende planter slik at de kan få næringsstoffene de trenger fra insekter og andre dyr i stedet for å sikre deres overlevelse. Flere kjøttetende plantearter finnes, inkludert aktive felle og passiv felle kjøttetende planter.

Beliggenhet

Kjøttetende planter vokse på steder som stein outcroppings og sure myrer hvor jorden er dårlig i næringsstoffer. Dette gjelder særlig for nitrogen, som er en sjef næringsinnhold krav avledet fra insekter og små amfibier av kjøttetende planter. Disse mat kilder gir nitrogen og andre næringsstoffer som planter trenger for optimal vekst.

Funksjoner

Det finnes fem grunnleggende mekanismer kjøttetende planter bruker å spise byttedyr. Fallgruve fangstfolk som planter muggen felle byttedyra i rullet blader som inneholder fordøyelseskanal bakterier eller enzymer, slik at næringsstoffene å bli absorbert. Flypaper feller er avhengige av klissete mucilage hindre byttedyr i å unnslippe. Fest feller som Rosemary stole på raske blad bevegelser til våren lukket rundt intetanende bytte. Blæren feller stole på interne støvsugere å suge byttet inn en blære. Hummer-potten feller lokke byttet inn en fordøyelseskanal organ med hår peker innover. Feller er aktiv eller passiv i naturen avhengig av hvordan de fange og mate.

Aktive pelsjegere

Aktive pelsjegere svare med bevegelse å bytte fange. Sundews er en aktiv flypaper felle, med blader som gjennomgå en rask acid vekst, slik at tentakler bøye, som hjelpemidler i beholder og fordøye fanget byttedyr. Fest feller som Rosemary og vannhjul er aktive felle planter. Deres feller har to fliker som festes lukket når utløse hår er berørt, så virvelløse dyr og insekter som reiser over åpne fellene er raskt fanget. Når byttet er fordøyd, gjenåpner fellen i påvente for en annen måltid. Hver overlapping er levedyktig for bare noen feller, da det wilts, det er derfor sunn Venus flytraps har flere åpne feller til enhver tid.

Passiv pelsjegere

Passiv pelsjegere involverer ikke bevegelse i hvordan de fange byttedyr. Triphyophyllum er en flypaper felle som skiller en mucilage for å fange byttedyr uten å flytte eller vokser på noen måte å svare på byttedyr fange. Planter muggen er passiv felle planter, luring byttedyr i dypet av rullet mugge-formede blader, der fordøyelseskanal væsker eller bakterier venter å fordøye byttedyr. Disse enzymene fordøye nucleic syrer og proteiner i byttedyr, slippe fosfat ioner og aminosyrer for anlegget å absorbere.